Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Ομόνοια, λαός, πρωτάθλημα!


Επήγα ψες στη Χριστοθέα και τον Θοδωρή να δειπνήσω μετά συζύγου και τέκνων. Η Χριστοθέα, η οποία τυγχάνει να είναι νονά της μικρότερής μου κόρης, μας κάλεσε να πάμε περί τις 8 το βράδυ, ενωρίς, καθώς είχαμε να επικρέμεται των κεφαλιών μας η δαμόκλειος σπάθη της νυχτερινής απαγόρευσης των 11. Να προλάβουμε να φάμε την μπουκιά μας, να πιούμε το κρασάκι μας, να πούμε και δυο κουβέντες σαν άνθρωποι. Επήγε ο μέλλων σύζυγός της, ο Θοδωρής, και πήρε από μία υπεραγορά δύο φιάλες κρασί, μία από τα μέρη μας, το Έζουσα ερυθρό από την ωραία Κανναβιού, και μία από τα μέρη του, ένα μπουκάλι παλαιωμένης Νεμέας του 2012 της Καβίνο. Ο Θοδωρής είναι υπεύθυνος σε σταθμό λυμάτων, εισηγούμαι να τον βγάλουμε πρόεδρο να ξεβρομίσει τον τόπο, δεν πιστεύω να τα πάει χειρότερα από όσους υπηρέτησαν έως τώρα.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


87/100

ΡΟΔΙΤΗΣ-ΑΛΕΠΟΥ 2018, ΤΑΤΣΗΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Ροδίτης

Αλκοολικός τίτλος:  12%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία


Δώστε αυτό το λευκό στον πλέον μυημένο γευσιγνώστη, στον πλέον ικανό να ξεχωρίζει ποικιλίες και αμπελοτόπια, κι αν σας πει ότι αυτό το κρασί, ονόματι Αλεπού, είναι καμωμένο αποκλειστικά από την ποικιλία Ροδίτης, να παραδεχθώ ότι ο άνθρωπος είναι πράγματι… αλεπού! Τέτοια συμπύκνωση, αρωματική και γευστική, τέτοιο στιλπνό φρούτο, περιβεβλημένο από μια εκπληκτική μεταλλικότητα, τέτοια εξέλιξη στη φιάλη και στο ποτήρι, τέτοιο αρωματικό και γευστικό βάθος, λίγα ελλαδικής οινοποίησης λευκά διαθέτουν. Κι από αυτά τα λίγα τα περισσότερα είναι Σαντορίνες. Ένας εντυπωσιακός Ροδίτης, που, αν και υπέροχος τώρα, επιδέχεται παλαίωση για άλλη μια τριετία-τετραετία τουλάχιστον. Πιείτε τον στους 14-16 βαθμούς Κελσίου.


Τιμή:  € 13.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Riesling 2008, Domaine Schoffit

Μετά από μία δεκαετία αναμονής στην κάβα μου, ένα εκλεκτό Riesling της εσοδείας 2008, του Domaine Schoffit, πήρε σειρά εκπωματισμού. Τι κάλλος! Τι μεγαλείο! Ένα αλσατικό λευκό δεκατριών κιόλας ετών να είναι ακόμη τόσο ζωηρό, σχεδόν νέο, ικανό να βαδίσει για άλλη μία πενταετία τουλάχιστον μέσα στον χρόνο, αψηφώντας τον. Είναι ωραίο να απολαμβάνει κανείς κρασιά κάθε ηλικίας, αλλά, όταν έρχεται εκείνη η λαμπρή στιγμή της συνάντησης με έναν παλαιωμένο οίνο, η εμπειρία απογειώνεται και η ζωή κοσμείται.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα