Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.


English Section


»

Articles

»

Cyprus Wineries

»

Map

Εξαίρετα κόκκινα κάτω των €10


Αυτό είναι το τελευταίο κείμενο του θέρους, καθώς ο Αύγουστος θα μας χαρίσει μία αναγκαία ανάπαυλα από την οινογραφία, όχι όμως από την οινοποσία. Συμπληρώνεται οσονούπω μία εικοσαετία κυριακάτικης οινογραφίας, πόσα πια να συγγράψει κανείς για το ευλογημένο αυτό αγαθό, τον οίνο και τη μήτηρ του, την άμπελο; Τέλος πάντων, έκρινα καλό, μια και έχω επί δίμηνο καταλύσει στην ωραία Αθήνα κι έχω έτσι ευκολότερη πρόσβαση στα μικρά και άγνωστα του ελλαδικού αμπελώνα, να κλείσω τον εφετινό κύκλο των κυριακάτικών μας σημειωμάτων με μερικές προτάσεις εξαιρετικών κόκκινων κρασιών, τα οποία τιμολογιακώς κυμαίνονται κάτω των 10 ευρώ στο ράφι. Η ειρωνεία δε είναι ότι την ώρα που γράφω ετούτες τις στερνές του θέρους γραμμές ο φίλος Μιχάλης μού στέλνει από Κύπρο μία φωτογραφία στο Viber, η οποία δείχνει ένα κυπριακό κρασί στο ράφι γνωστής υπεραγοράς να τιμάται στα 22 και πλέον ευρώ!

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


84/100

ΑΣΠΡΟΛΙΘΙ 2017, ΡΟΥΒΑΛΗΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Ροδίτης

Αλκοολικός τίτλος:  11.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πάτρα


Το Ασπρολίθι του Άγγελου Ρούβαλη είναι ένα λευκό καμωμένο από επιλεγμένους Ροδίτες της ορεινής Αιγιαλείας, που ποτέ δεν βρέθηκε στο οινικό προσκήνιο της χώρας. Ποτέ δεν υπήρξε ένα κρασί της μόδας, ένα λευκό-σημαία, ίσως γιατί κι ο ίδιος ο παραγωγός του στάθηκε πάντα σεμνός και χαμηλών τόνων. Ωστόσο, το Ασπρολίθι αποτέλεσε ένα από τα ελάχιστα εκείνα λευκά, που έδειξαν σε όλους ότι ο πολυφυτεμένος Ροδίτης δεν είναι μια ποικιλία κομπάρσος, αλλά ένα σταφύλι που μπορεί να δώσει πολύ καλά έως εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό το Ασπρολίθι του 2017, που μόλις δοκίμασα, είναι ένα καθάριο κι εκφραστικό αρωματικά κρασί, με ωραίο φρούτο, καλή οξύτητα και, κυρίως, συγκρατημένη αλκοόλη, η οποία συμβάλλει σ’ ένα λευκό ιδεώδες για το θέρος που διανύουμε. Δροσερό, ευκολόπιοτο αλλά όχι υδαρές, ελαφρύ και την ίδια στιγμή ουσιαστικό. Μα πάνω απ’ όλα τίμιο.


Τιμή:  € 5.20

Διανομή:  Δεν εισάγεται στην Κύπρο

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Κάβα Μπουτάρη 2011

Δεν συνηθίζω να επανέρχομαι σε κρασιά που έχω ήδη παρουσιάσει και αξιολογήσει, σήμερα, εντούτοις, θα κάνω μία εξαίρεση και θα ξαναμιλήσω για την Κάβα Μπουτάρη της εσοδείας 2011, την οποία κι έχω δοκιμάσει σε διάστημα δύο εβδομάδων δύο φορές. Αυτό το κόκκινο έχει κάτι αληθινά γοητευτικό, καθώς η φινέτσα, η ισορροπία και ο πλούτος συνυπάρχουν αρμονικά σ’ ένα σπάνιο αρωματικό και γευστικό σύνολο. Πρόκειται για το καλύτερο κόκκινο της οινοποιίας Μπουτάρη, που έχω ποτέ δοκιμάσει. Η δε τιμή του στο ράφι των εν Ελλάδι μαγαζιών κυμαίνεται στα 9,50 ευρώ, τιμή στην οποία είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι ποιοτικώς εφάμιλλο.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα