Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Perfect match και χάθηκε το match


Επήγα ψες στη Λεμεσό, συν γυναιξί και τέκνοις, να δειπνήσω σε μία ψαροταβέρνα της περιοχής, καλεσμένος ενός φιλικού μας ζευγαριού. Στείλαμε το αρμόδιο μήνυμα και με το που φθάσαμε παραγγείλαμε το κρασάκι μας, οι κινήσεις μας ήταν σβέλτες και καίριες, έπρεπε, βλέπετε, να προλάβουμε να δειπνήσουμε και να γυρίσουμε στο σπιτικό μας στη Λευκωσία πριν τις 11, που είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ουδόλως έχω καταλάβει με ποιον τρόπο συμβάλλει στην καταπολέμηση της πανδημίας, παρά μόνον φορτώνει με περιπλέον άγχος τους ήδη κουρασμένους και απηυδισμένους πολίτες της χώρας, τους οποίους κάνει να τρέχουν να προλάβουν την μπουκιά τους. Το πρώτο κρασάκι μας ήταν μία Ρομπόλα εκ Κεφαλληνίας, η οποία, ένεκα της πολύμηνης παραμονής της στο ψυγείο, είχε πλαδαρέψει, τόσους μήνες κλειστοί ήταν οι χώροι εστίασης, έμειναν και τα κρασιά στα ψυγεία, τι να κάνουμε!

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


88/100

LIMITED EDITION 2016, ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Αγιωργίτικο, Τσιγγέλω, Μαυρούδια

Αλκοολικός τίτλος:  13.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος


Πάντοτε πίστευα ότι τα κρασιά του Παρπαρούση είναι τα εγγύτερα, ως προς τη φιλοσοφία τους, στον γαλλικό τρόπο αντίληψης και οινοποίησης, που παράγονται στην Ελλάδα. Μία ακόμη απόδειξη αυτού είναι η δοκιμή του επετειακού κόκκινου που η οινοποιία κυκλοφόρησε, με αφορμή τη συμπλήρωση 45 ετών από την ίδρυσή της. Αυτό το κόκκινο, στο οποίο κυρίαρχο είναι το Αγιωργίτικο (95%), αποτελεί μία περίπτωση μελέτης για το τι εστί φινέτσα σε ένα κρασί. Για το τι εστί βελούδο και στρογγυλάδα. Μια ήρεμη δύναμη στο ποτήρι, που καταφέρνει να συνδυάσει τη μεστότητα με την πυκνότητα και την κομψότητα, με την τελευταία να ξεχωρίζει. Πιείτε αυτό το κόκκινο με κάτι πολύ απλό, ένα σκέτο φιλέτο, για παράδειγμα, δίδοντάς του χρόνο να εκδηλωθεί. Ο επετειακός οίνος Παρπαρούση δεν θέλει βιασύνες, ούτε και ολιγωρία, έχουν παραχθεί μόλις 4000 φιάλες.


Τιμή:  € 27.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Riesling 2008, Domaine Schoffit

Μετά από μία δεκαετία αναμονής στην κάβα μου, ένα εκλεκτό Riesling της εσοδείας 2008, του Domaine Schoffit, πήρε σειρά εκπωματισμού. Τι κάλλος! Τι μεγαλείο! Ένα αλσατικό λευκό δεκατριών κιόλας ετών να είναι ακόμη τόσο ζωηρό, σχεδόν νέο, ικανό να βαδίσει για άλλη μία πενταετία τουλάχιστον μέσα στον χρόνο, αψηφώντας τον. Είναι ωραίο να απολαμβάνει κανείς κρασιά κάθε ηλικίας, αλλά, όταν έρχεται εκείνη η λαμπρή στιγμή της συνάντησης με έναν παλαιωμένο οίνο, η εμπειρία απογειώνεται και η ζωή κοσμείται.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα