Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Θέλει πολλούς μία λίστα;


Ζούμε στην εποχή της μεγιστοποίησης, για να μην πω της θεοποίησης, του οικονομικού κέρδους. Διάγουμε την εποχή κατά την οποία το χρήμα, κι ό,τι με αυτό μπορείς να αποκτήσεις, έχει προσλάβει ανεκτίμητη αξία. Ως εκ τούτου, η εποχή και το εν γένει πνεύμα της δεν μπορούν παρά να επηρεάζουν ακόμη και τη σύνταξη μιας απλής λίστας κρασιών σ’ ένα εστιατόριο ή μία απλή, καθημερινή ταβέρνα, ακόμη κι σ’ ένα «ταπεινό» σουβλατζίδικο. Κατανοώ, λοιπόν, το σύνολο των επιχειρηματιών της εν Κύπρω, κι όχι μόνο, εστίασης, οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν από τις εταιρείες εισαγωγής και παραγωγής οίνων όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη, υπό τη μορφή παροχών, προκειμένου να συναινέσουν στην ένταξη κάποιων κρασιών στη λίστα της μονάδας τους. Κατανοώ, επίσης, τους κινούμενους στο βαλτώδες, επικίνδυνο κι άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς διανομείς οίνου, οι οποίοι επιχειρούν με τη σειρά τους να προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων μονάδων εστίασης, προκειμένου είτε να εδραιώσουν τη θέση τους στην οιναγορά της χώρας είτε να διασφαλίσουν κι αυτήν ακόμη την επιβίωσή τους.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


89/100

RIOJA RESERVA 2014, MARQUÉS
DE MURRIETA


Ποικιλιακή σύνθεση:  Tempranillo, Graciano, Mazuelo, Garnacha

Αλκοολικός τίτλος:  14%

Κατηγορία:  Denominación de Origen Calificada


Αυτή η Rioja της βαθμίδας Reserva είναι ένα συναρπαστικό κρασί. Είναι μια ξέχωρη, μια ιδιαίτερη, μια περικαλλής οινική πρόταση, που μας έρχεται με φλαμένκο και κλακέτες από την Ιβηρική χερσόνησο. Πυκνότατη, πλουσιότατη, ρωμαλέα, κομψή, συνδυάζει στο «είναι» της όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός εξαιρετικότατου κόκκινου. Ωριμασμένη για 19 μήνες σε κρασοβάρελα αμερικανικής δρυός των 225 λίτρων και περαιτέρω παλαιωμένη για 18 μήνες στη φιάλη, προτού απελευθερωθεί στην αγορά, εκφράζει με σαφήνεια και καθαρότητα το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Marqués de Murrieta είναι ένας από τους απολύτως κορυφαίους οινοπαραγωγούς όχι μόνο της περιώνυμης Rioja, αλλά ολόκληρης της Ισπανίας. Πιείτε το μέχρι το 2035.


Τιμή:  € 28.00

Διανομή:  La Maison du Vin

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Κυπριακή φινέτσα!

Από ένα ξαφνικό ολίσθημα της μοίρας, βρέθηκα την περασμένη Κυριακή σε ένα εστιατόριο στην περιοχή της Δεκέλειας, καλεσμένος. Περιττεύει να περιγράψω τη συναρπαστική εμπειρία μου στο εν λόγω μαγαζί, σας παραθέτω απλώς μία φωτογραφία της καντίνας, που είναι στημένη στην αυλή του εστιατορίου, η οποία, όπως πιθανολογώ, ανοίγει το καλοκαιράκι, για να προσφέρει στιγμές δροσιάς και γαστρονομικής μαγείας, τόσο στους ποιοτικούς μας τουρίστες όσο και εις τους ποιοτικούς ντόπιους. "Μάσα, ρούφα", γράφει η καντίνα και στα 10 μέτρα η θάλασσα. Και εις ανώτερα!

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα