Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Γεροβασιλείου σε ποτήρι μπίρας


Με παίρνει η φίλη μου η Νιόβη να πάμε την Κυριακή που μας πέρασε σε ένα εστιατόριο προς Ζύγι μεριά να περάσουμε το μεσημεράκι μας όμορφα. Θα ήμουν Αθήνα, όμως, κι έτσι  θα έχανα την παρέα των εκλεκτών μου φίλων. Πήγα να στεναχωρηθώ αρχικώς, μα με το που ξεχύθηκα στα αθηναϊκά στενά ξέχασα τα πάντα. Ξέχασα ποιος είμαι, από πού έρχομαι, έσβησαν από τη μνήμη μου όλα, και το Ζύγι και τα σταθμά κι έτσι αστάθμητα κι αζύγιαστα χάθηκα, σουλατσάροντας στο κλεινόν άστυ. Όταν γύρισα από τη Μητρόπολη, ο Μιχάλης, ο εκλεκτικός και ανήσυχος της παρέας, με πήρε να μου πει από τι είχα γλιτώσει. Πήγαν λέει στο μαγαζί εκεί πέριξ του Ζυγίου, ξέχασα και το όνομά του, ένα «κυπριακοεγγλέζικο» ήταν, και παρήγγειλαν ένα Sauvignon Blanc του Κτήματος Γεροβασιλείου. Τον γνωρίζετε τον Γεροβασιλείου από την Επανομή Θεσσαλονίκης, αν όχι, σας πληροφορώ ότι ο άνθρωπος αυτός φτιάχνει μερικά παγκοσμίου κλάσης λευκά κρασιά.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


87/100

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
FINE ΜΑΥΡΟΥΔΙ 2020


Ποικιλιακή σύνθεση:  Μαυρούδι

Αλκοολικός τίτλος:  14%


Αν και καλλιεργούν τον βορειότερο παραθαλάσσιο αμπελώνα της χώρας, αν και δραστηριοποιούνται στην πολύπαθη Θράκη, τους αρέσουν τα εγγλέζικα! Κι έτσι έχουμε το «Fine Μαυρούδι», κάθισε τώρα να το μεταφράσεις. Το κρασί, πέρα από την αγγλόφωνη ονομασία του, είναι εξαιρετικό. Βαθύχρωμο, αρωματικά πλούσιο και πυκνό, αρκετά σύνθετο, καθώς κινείται ανάμεσα στα κόκκινα και μαύρα φρούτα, το δέρμα και τα ζωικά στοιχεία, τη σοκολάτα, τις γήινες νότες μα και κάποιες χορτώδεις νύξεις. Πλούσιο και συμπυκνωμένο γευστικά, με ισορροπημένη οξύτητα και τανίνες που, αν και αισθητές ακόμη, δείχνουν την εξαιρετική καταγωγή τους και την ικανότητά τους να εξελιχθούν προϊόντος του χρόνου. Ένα εξαιρετικό, λοιπόν, κόκκινο, η τιμολόγηση του οποίου δεν αισθάνομαι ότι αιτιολογείται πλήρως.


Τιμή:  € 28.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

10η Έκθεση Ομίλου Οινοφίλων Αμμοχώστου

 

Μετά από 3 χρόνια αναγκαστικής απουσίας, ένεκα κορωνοϊού, ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου διοργανώνει την 10η Έκθεση-Παρουσίαση Κυπριακών Κρασιών. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην αίθουσα ''ΛΑΞΙΑ'' στο Παραλίμνι, το Σάββατο, 8 Απριλίου 2023. Η φετινή έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Παγκύπριου Διαγωνισμού Κρασιού. Συμμετέχουν 34 οινοποιεία. Ωράριο: 18:00 μέχρι 22:00. Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στον κύριο Λευτέρη Θεοδώρου, τηλ.: 99451360.

 

 

 

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα