Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Η Μπιρμπίλω ξέρει να μαγειρεύει


Η Μπιρμπίλω είναι μία καλοβαλμένη ταβέρνα-εστιατόριο στο Κολωνάκι, στην οδό Πλουτάρχου. Δεν πάει καιρός που λειτουργεί, μερικά χρονάκια, αποτελεί μία μάλλον πρόσφατη εξέλιξη στη γειτονιά της απούσας κάλτσας. Εκεί, στο άντρο της ελλαδικής ξιπασιάς, όπου καθημερινά η συζήτηση περιστρέφεται στο πώς θα πολεμήσουμε τους απέναντι επίβουλους, βαστάζοντας, μαζί με της ζωής τα βάρη και την παραδοσιακή φραπεδιά, η Μπιρμπίλω έκανε  ένα θανάσιμο αμάρτημα, όχι μόνο βάφτισε το μαγαζί της με ένα ελληνικό όνομα, αλλά, η αθεόφοβη, το έγραψε και στα ελληνικά κιόλας, οποία αστοχία! Ευτυχώς, το όνομα δεν στάθηκε εμπόδιο και η Μπιρμπίλω δουλεύει. Περνάς μεσημέρι, θα δεις κόσμο να κάθεται, περνάς βραδάκι, ακόμη καλύτερα. Τι κάνει η Μπιρμπίλω;

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

FLEURIE LA MADONE 2021,
ALBERT BICHOT


Ποικιλιακή σύνθεση:  Gamay

Αλκοολικός τίτλος:  12.5%

Κατηγορία:  Appellation d’ Origine Contrôlée


Παρότι αυτές είναι οι ημέρες του Beaujolais Nouveau, καθώς έχουν περάσει μόλις δύο βδομάδες από την απελευθέρωσή του στην αγορά του κόσμου, δεν θα σας προτείνω σήμερα αυτό το νεαρό κόκκινο, η τιμή του οποίου έχει καταντήσει γελοία κι από εκεί που έπρεπε να πωλείται στα 5 ευρώ πήγε στα 15 και βάλε! Δοκιμάστε πολύ καλύτερα, στην ίδια πάνω-κάτω τιμή, ένα από τα 10 cru του Beaujolais, αυτό το εξαιρετικό, λουλουδάτο, θηλυκό φρούτο του Albert Bichot, το Fleurie του οποίου, αν και ακόμη κάπως φρέσκο, θα σας πιάσει από το χέρι και θα σας πάει μία βόλτα στα ανθώδη λιβάδια της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Προτιμήστε να το σερβίρετε σ’ ένα καλό ποτήρι Βουργουνδίας.


Τιμή:  € 17.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Το κρίσιμο ερώτημα

Όταν πρόκειται να αξιολογήσουμε ένα εστιατόριο, μπορούμε να πούμε πολλά και διάφορα. Για την ποιότητα του φαγητού, για την οινική παιδεία, για το επίπεδο της εξυπηρέτησης, για την ατμόσφαιρα, την καθαριότητα και άλλα πολλά, ωστόσο, το καίριο και το πλέον κρίσιμο όλων ερώτημα είναι ένα: θέλω να ξαναπάω; Εάν ναι, το μαγαζί έχει πετύχει, εάν όχι, κάτι δεν πάει καλά και οφείλει να το βρει και να δει πώς θα το διορθώσει, προτού είναι αργά.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα