Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.


English Section


»

Articles

»

Cyprus Wineries

»

Map

Μωρό κανέλα, πού ήσουνα;


Κάθομαι, δείλι Σαββάτου, και αισθάνομαι μετά από μήνες τον καιρό να δροσίζει. Τη ζέστη να υποχωρεί σιγά-σιγά, κουράστηκε άραγε κι αυτή να τριγυρνάει πάνω από τα ασαφούς περιεχομένου κεφάλια μας; Οι πρώτες, λίγες έστω, βροχές έπεσαν εδώ στην πρωτεύουσα, το νότισαν το σκασμένο χώμα, ένιωσα ξανά ότι ο έρημος αυτός καιρός αλλάζει. Θέλησα εκείνη τη στιγμή να γευτώ ένα ποτήρι κρασί. Να ανοίξω μία φιάλη, να σερβίρω ένα ποτηράκι καινα αφήσω για το βραδάκι το υπόλοιπο. Ανοίγω την πόρτα της κάβας και θυμάμαι εκείνο το μυστήριο πλάσμα τη Μωροκανέλα, που ο φίλος μου, χρόνια τώρα, Γιάννης Κυριακίδης από το οινοποιείο Βασιλικό στον Κάθικα μού έστειλε να δοκιμάσω. Ναι, αυτή την πώς τη λέμε, βρε παιδιά, Μωροκανέλα, που κάπου είχε χαθεί τόσα χρόνια μέσα στους αμπελώνες και την αγνωμοσύνη μας. Ανασηκώνω την κρύα φιάλη και την κοιτάω καλά. Στιβαρό γυαλί, με μια λιτή ετικέτα, επάνω στην οποία έγραφε: «Μωροκανέλα 2016, Οινοποιείο Βασιλικό».

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


86/100

ΔΙΛΟΦΟΣ 2014, ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Cabernet Sauvignon, Merlot

Αλκοολικός τίτλος:  14%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Τεγέα


Ο Δίλοφος του Τσέλεπου, της εσοδείας 2014, είναι ένα κόκκινο που καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στην ευγένεια, τη δύναμη, την πυκνότητα και τη στρογγυλάδα. Αν και αρκετά νέος, έχει ήδη «δέσει» αρωματικά, καθώς το πλούσιο φρούτο του έχει αγκαλιάσειτη δρυ κάνοντάς την κτήμα του. Γευστικά το κρασί διαθέτει μία πολύ καλή συμπύκνωση και μια «γλύκα», που ισορροπείται θαυμάσια από την απαιτούμενη οξύτητα. Αυτό το πάντρεμα των δύο διάσημων γαλλικών οινοστάφυλων, που τελείται στα χώματα της Τεγέας, δίνειένα κρασί που ίσως είναι σχετικά υποτιμημένο, καθώς, αν και δεν φέρει τη φήμη των πρωτοκλασάτων κόκκινων (Κοκκινόμυλος, Αυλοτόπι) της οινοποιίας, είναι οπωσδήποτε πλούσιο, πολύπλοκο και δεκτικό πολυετούς παλαίωσης. Σε μια τετραετία αναμένω να αρχίσει ναδείχνει την πραγματική του κλάση και σε επτά-οκτώ έτη ολάκερο το μεγαλείο του. 


Τιμή:  € 16.00

Διανομή:  Όθων Γαλανός Λτδ

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Φεστιβάλ πελοποννησιακών οίνων

Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας, για πρώτη φορά στην Κύπρο. Τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), δίνουν ραντεβού με τους επαγγελματίες και τους οινόφιλους, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Λεμεσό. 23 οινοποιοί, περισσότερα από 200 μοναδικά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες, ανάμεσά τους οι Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό και Σιδερίτης. Το Peloponnese Wine Festival θα ανοίξει τις πόρτες του στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους, οι οποίες θα κλείσουν στις 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα