Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Γιατί το Pralina είναι το καλύτερο εστιατόριο της Λευκωσίας


Κατά την άποψή μου, το Pralina και η Μπέμπα είναι τα καλύτερα εστιατόρια στην πρωτεύουσα. Εάν εξετάσουμε το φαγητό και μόνο, ίσως η Μπέμπα να παρουσιάζει ελαφρώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον, υπό την έννοια ότι τα πιάτα της είναι ενίοτε πιο αυθεντικά και περισσότερο εστιασμένα στη χρήση τοπικών υλικών, κάποιες φορές δε παρουσιάζουν μια μη επιτηδευμένη δημιουργικότητα. Αν, όμως, κρίνουμε τα δύο αυτά μαγαζιά με πιο συνολικό και εμπεριστατωμένο τρόπο, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το Pralina είναι το καλύτερο εστιατόριο στη Λευκωσία. Και εξηγούμαι: Ως χώρος, το Pralina, σου δίδει την αίσθηση της εξόδου και της πολυτέλειας όσο κανένα άλλο μαγαζί στη Λευκωσία. Όλα εκεί μέσα μαρτυρούν φροντίδα, τα τραπέζια και οι καρέκλες, τα εκπληκτικά σερβίτσια, τα εξαιρετικά ποτήρια, τα λεπταίσθητα φλιτζάνια, τα μαχαιροπίρουνα, οι σαμπανιέρες, τα βοηθητικά τραπεζάκια, το υψηλό επίπεδο καθαριότητας, οι πετσέτες και τα λινά, τα έργα τέχνης, οι  φιάλες του νερού, ας μην επεκταθώ περισσότερο.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

ΜΑΡΑΘΕΥΤΙΚΟ 2020, ΖΑΜΠΑΡΤΑΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Μαραθεύτικο

Αλκοολικός τίτλος:  14.5%

Κατηγορία:  Τοπικός Οίνος Λεμεσού


Όλως τυχαίως, πέρασα προ ημερών από το οινοποιείο Ζαμπάρτα στον Άγιο Αμβρόσιο, καθοδόν προς μία ταβέρνα στο Βουνί Λεμεσού, για την οποία ίσως μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνω. Από τη σύντομη στάση μου στο οινοποιείο αγοράστηκαν κάνα-δυο κρασάκια, τα οποία προμηθεύτηκα από την ευγενική κυρία Φιόνα, που εκείνη την ώρα σέρβιρε τρία-τέσσερα τραπεζάκια περαστικών με κρασί και τυράκι. Πολύ καλό το Μαραθεύτικο του 2020, ισορροπεί αρκετά καλά ανάμεσα στο τριαντάφυλλο, τις βιολέτες, τα κεράσια της ποικιλίας και το δρύινο βαρέλι, μέσα στο οποίο το κρασί μεγαλώνει. Πλούσιο γευστικά, με ιδιαίτερα μαλακές τανίνες για το νεαρό της ηλικίας του. Πιείτε το μέχρι το 2030.


Τιμή:  € 14.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Λευκάδα 2015, Βασιλικό

Μία τριετία μετά την πρώτη δοκιμή της Λευκάδας 2015, της οινοποιίας Βασιλικό στον Κάθικα της επαρχίας Πάφου, ξαναδοκίμασα το κρασί, το οποίο είναι ανέλπιστα νέο και ικανό να βαδίσει για άλλη μία δεκαετία άφοβα στον χρόνο. Ένα βαθυκόκκινο κρασί, με πλούσια μύτη, στην οποία είναι εμφανείς οι νότες ευγένειας, σ’ ένα αρωματικό σύνολο φρουτώδες και ταυτόχρονα ανθώδες, πυκνό και στρωτό, ενώ γευστικά η Λευκάδα του 2015 προκαλεί εντύπωση με τον πλούτο της, τις πολύ καλές της τανίνες και την άριστή της ισορροπία.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα