Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Περί τιμής και σπανιότητας


Προ ημερών, ανέβασα σε αυτό το ηλεκτρονικό βήμα το Μαραθεύτικο 2016 της οινοποιίας Αργυρίδη στη Βάσα Κοιλανίου. Κάποιοι φίλοι και αναγνώστες, που έλαβαν γνώση της αξιολόγησής μου, αλλά και των γραφομένων μου, μου είπαν ότι ίσως και να είναι το εν λόγω κρασί πολύ καλό, αλλά η τιμή του δεν δικαιολογείται, καθώς τη θεωρούν υψηλή. Τα όσα μου εξέφρασαν, οφείλω να πω, δεν με προβλημάτισαν και πολύ, καθώς είχα και εξακολουθώ να διατηρώ μία εδραία θέση για το τι είναι ακριβό και τι όχι. Και διατηρώ τη θέση αυτή, όχι από ατόφια ξεροκεφαλιά, ούτε από αδυναμία να παραδεχθώ και να ομολογήσω λάθη ή ολισθήματα, αλλά γιατί διαθέτω, πιστεύω, κάποια επιχειρήματα. Επιχειρήματα, που δεν συνηγορούν στο ότι το εν λόγω κρασί είναι ακριβό, ειδικά αυτό. Άλλα, ναι, και είναι και παραείναι ακριβά, μερικά σε σημείο που εξοργίζουν με την τιμολογιακή τους έπαρση, αυτό όμως όχι.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

ΑΚΤΗ 2019, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Λευκάδα, Μαύρο

Αλκοολικός τίτλος:  13.5%

Κατηγορία:  Τοπικός Οίνος Λεμεσού


Η Λευκάδα, μία ποικιλία που πλέον θεωρείται και δική μας, η οποία συμμετέχει στο κρασί σε ποσοστό 80%, και το ντόπιο, καταδικό μας Μαύρο, που συμπληρώνει το χαρμάνι, είναι τα δύο υπεύθυνα σταφύλια για την παραγωγή ενός από τα κορυφαία ροζέ κρασιά που οινοποιούνται στο νησί. Ένα ροζέ που δεν πατάει στη δύναμη και στη συμπύκνωση, όση συμπύκνωση μπορεί να διαθέτει ένας ρόδινος οίνος, αλλά που ακουμπάει όμορφα στη φινέτσα και στην αρωματική και γευστική ισορροπία. Στους 8 περίπου βαθμούς Κελσίου θα κερδίσει πολύ περισσότερους φίλους απ’ ό,τι φαντάζεται κανείς, αποτελώντας την ιδανική συντροφιά για το καλοκαίρι που έρχεται θερμό και το φθινόπωρο που ζυγώνει θερμότερο…


Τιμή:  € 14.00

Διανομή:  Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Κτήμα Κατσαρού 2008

Είχα προ ημερών τη χαρά να δοκιμάσω ξανά, μετά από καιρό, το ερυθρό Κτήμα Κατσαρού (Cabernet Sauvignon, Merlot) της εσοδείας 2008 (σήμερα κυκλοφορεί η χρονιά του 2014). Αυτό το κρασί μού αποδεικνύει κάθε φορά ότι τον χρόνο τον έχει για να τον εμπαίζει! Αν και μαλάκωσε και μέστωσε σε κάποιο βαθμό, αποκτώντας περισσότερη φινέτσα και πολυπλοκότητα, έδειχνε τόσο μα τόσο νέο, που είναι να απορεί κανείς πότε αυτό το πυκνοϋφασμένο κόκκινο θα φθάσει στον ποιοτικό το κολοφώνα. Πάντως, αξίζει τον κόπο να κρατήσει κανείς στο κελάρι του μερικές φιάλες από αυτό το κόκκινο, έστω της τρέχουσας εσοδείας. 

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα