Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Κι έπειτα το κρασί


Στο προηγούμενο σημείωμα περί εστίασης είχα εξηγήσει πως, όταν επισκεπτόμαστε έναν χώρο γαστρονομίας, τον πρώτο λόγο έχει το φαγητό. Παρέθεσα, επ’ αυτού, μία σειρά κριτηρίων, τα οποία προσωπικώς θεωρώ κρίσιμα για την αξιολόγηση του φαγητού αυτού καθεαυτού, στα οποία ουδείς λόγος συντρέχει να επανέλθω. Συνεπώς, προχωράμε παρακάτω, σε ό,τι έπεται του φαγητού και σε ό,τι προηγείται όλων των υπολοίπων στοιχείων αξιολόγησης ενός χώρους εστίασης, δηλαδή, στο κρασί. Εδώ, η κατάσταση είναι αρκετά σύνθετη, καθώς δεν μπορούμε με μία απλή ματιά να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα ως προς το επίπεδο της οινικής στάθμης ενός μαγαζιού, αφού οφείλουμε να εξετάσουμε μία σειρά παραγόντων που έχουν να κάνουν με το κρασί και την εν γένει κουλτούρα του. Θα παραθέσουμε και σήμερα λοιπόν τα κριτήρια εκείνα που συμβάλλουν στην οινική αξιολόγηση ενός χώρου εστίασης.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

MARQUÉS DE CÁCERES RIOJA
WHITE 2023


Ποικιλιακή σύνθεση:  Viura

Αλκοολικός τίτλος:  12.5%

Κατηγορία:  Denominación de Origen Calificada


Αυτό το λευκό νιάτο στο ποτήρι αποτελεί κλασική περίπτωση κρασιού, που προορίζεται να καταναλωθεί νέο, απολαμβάνοντας κανείς ακριβώς αυτό: τη φρουτώδη, ανθώδη και εξαιρετικά λεπτή και καθάρια αρωματική και γευστική του υπόσταση (ροδάκινο, βερίκοκο, αχλάδι, εσπεριδοειδή). Μία τιμιότατη έκφραση της ποικιλίας Viura (γνωστής και ως Macabeo) από αμπελώνες που ξεπερνούν σε ηλικία την τριακονταετία. Από τον ισπανικό βορρά, την περιοχή Rioja, που, αν και περισσότερο γνωστή για τα δεκτικά παλαίωσης ερυθρά της, δεν υστερεί όσο νομίζουμε ως προς τα λευκά. Πιείτε αυτή τη λευκή Rioja, λοιπόν, μέσα στο τρέχον έτος.


Τιμή:  € 8.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

11η Έκθεση Κυπριακού Κρασιού

Ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου διοργανώνει την 11η Έκθεση-Παρουσίαση Κυπριακών Κρασιών στην επαρχία Αμμοχώστου. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο ADAMS, στην Αγία Νάπα, το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024. Η φετινή έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Παγκύπριου Διαγωνισμού Κρασιού. Συμμετέχουν 34 οινοποιεία. Ωράριο έκθεσης: 18:00 μέχρι 22:00. Για περισσότερες πληροφορίες: 99451360, Λευτέρης.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα