Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.


English Section


»

Articles

»

Cyprus Wineries

»

Map

Τι ευτυχία να είσαι πρωτευουσιάνος!


«Για μια Λευκωσία που θα μας ενθουσιάζει». Αυτό δεν ήταν το σλόγκαν του νυν Δημάρχου Λευκωσίας στον πρώτο του προεκλογικό αγώνα το 2011; Αν ενθυμούμαι καλώς, αυτό ήταν. Τον θυμάμαι τον Δήμαρχό μας σε μία τηλεμαχία σε κάποιο από τα θαυμάσια κανάλια μας να αντιτείνει στην Ελένη Μαύρου του ΑΚΕΛ, η οποία επιχειρούσε να πείσει τους σοφούς ψηφοφόρους της νήσου ότι παρήγαγε έργο, ότι το μόνο που κατάφερε να ολοκληρώσει ήταν ένα υπόστεγο, έτσι το αποκάλεσε, στην πλατεία Σολωμού. Ο ίδιος διαβεβαίωνε τότε τον ευπειθή λαό της νήσου ότι θα κάνει το άλφα και θα ράνει το βήτα κτλ., κτλ., κτλ… Πέρασε ο καιρός, παρήλθε η πρώτη πενταετία και, ουχί ενθουσιασμένοι, προσήλθαμε και πάλι στιςκάλπες και ξαναψηφίσαμε τον κύριο που θέλει να μας ενθουσιάσει. Όπου να ’ναι μπαίνει αγέρωχο το 2018, συμπληρώνεται μία ολόκληρη επταετία αναμονής για εμάς τους πρωτευουσιάνους και αναμένουμε ακόμη να ενθουσιαστούμε. Το εμβληματικότερο έργο της πρωτεύουσας, η Πλατεία Ελευθερίας, έχει καταντήσει το ανέκδοτο του αιώνα, η πόλη είναι κομμένη χρόνια και χρόνια στα δύο.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2014


Ποικιλιακή σύνθεση:  Ξινόμαυρο, Merlot, Syrah

Αλκοολικός τίτλος:  13.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ημαθία


Αυτό το κόκκινο από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι μία περίπτωση όχι πανάκριβου ερυθρού κρασιού με αξιοπρόσεκτη ποιότητα και αξιόλογες δυνατότητες παλαίωσης. Στα 10 με 11 περίπου ευρώ στο ράφι, που προτείνεται προς πώληση, είναι ένα κρασί που δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητεύσει τον απαιτητικό οινόφιλο. Κι αυτό γιατί διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μορφώνουν το προφίλ ενός «σοβαρού» κόκκινου. Χρωματικό βάθος, αρωματική πυκνότητα και πολυπλοκότητα, πολύ καλό σώμα, ισορροπημένη οξύτητα, μαλακές για την ηλικία του τανίνες, δυνατότητες δεκαετούς τουλάχιστον παλαίωσης. Γι’ αυτό το έχουμε πάντα υπόψιν, όταν επιθυμούμε να πιούμε ένα πλούσιο κόκκινο, που θα ανοίγει και θα εκδηλώνεται διαρκώς στο ποτήρι, ένα κόκκινο σχετικά τίμιο και σχετικά ιδιοσυγκρασιακό. Πιείτε το μέχρι το 2025.


Τιμή:  € 11.00

Διανομή:  Το Διονύσιον

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Διάκριση από τα Gourmand

Μόλις προ ημερών μας ανακοινώθηκε από τον κ. Edouard Cointreau, Πρόεδρο της διεθνούς κριτικής επιτροπής των Gourmand International Awards, που αξιολογεί κάθε χρόνο χιλιάδες βιβλία, περιοδικά και ιστοσελίδες φαγητού και κρασιού, ότι το www.cypruswinepages.com, αν και δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στον Διαγωνισμό, έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη σε εθνικό επίπεδο ιστοσελίδα με θέμα το κρασί, η οποία, στις 26 Μαΐου 2018, θα συμμετάσχει στην τελική φάση για τον τίτλο της Best in the World. Ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή για την τιμή να μας προσέξει και να μας αξιολογήσει.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα