Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Γιορτινά και προσιτά


Έρχονται Εορτές κι όλοι ετούτες τις μέρες ζητάμε να πιούμε ένα ποτηράκι εκλεκτού οίνου, το ’χουν οι μέρες, άλλωστε. Είναι ημέρες χαράς για όλους τους χριστιανούς της οικουμένης, άσχετο εάν δεν κατανοούμε πλέον τους αληθινούς λόγους αυτής της ευθυμίας. Μέρες χαράς και ευφροσύνης τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά (για τη δεύτερη ουδέποτε κατανόησα τους λόγους), κι ο ερυθρός οίνος, μια και χειμώνας είναι, θα κληθεί να θερμάνει τον πληκτικό βίο μας. Από κρασιά άλλο τίποτα, θα μου πείτε, γιόμισε ο τόπος! Ό,τι ζητεί η ψυχή του ανθρώπου, τοπικά, εκ Μητροπόλεως ορμώμενα, ευρωπαϊκά, νεοκοσμικά, ζήτησε ό,τι θες, θα το βρεις! Πλην, όμως, αυτά όλα τα εκλεκτά κοστίζουν, οι τιμές πια των καλών κρασιών απευθύνονται, ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός, μάλλον σε ηλιθίους. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το πράγμα. Έχει καταντήσει ανέκδοτο να μην βρίσκει κανείς κόκκινο κρασί της προκοπής κάτω από 15 ή 20 ευρώ στο ράφι.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


90/100

DUCHESSA LIA BAROLO 2010


Ποικιλιακή σύνθεση:  Nebbiolo

Αλκοολικός τίτλος:  14%

Κατηγορία:  Denominazione di Origine Controllata e Garantita


Αυτό το υπέροχο, σχεδόν μυστηριακό κόκκινο από το Πιεμόντε της βορειοδυτικής Ιταλίας, με τα χαρακτηριστικά αρώματα δάσους, μανιταριών, τσαγιού και τη μεστή, εντυπωσιακά ισορροπημένη γεύση με τις σμιλευμένες τανίνες, διαθέτει τέσσερα πολύ σημαντικά προσόντα. Πρώτον, είναι ένα παραδοσιακό Barolo, καθώς αποτελεί ακραιφνή έκφραση του τόπου καταγωγής του, δεύτερον, εξελίσσεται και ανοίγει διαρκώς στο ποτήρι προσφέροντας ιδιαίτερη συγκίνηση, τρίτον, είναι ήδη οκτώ, σχεδόν εννέα ετών, κι άρα αρκετά ώριμο και φιλικό και, τέταρτον, δεν είναι τιμολογιακά απλησίαστο για κρασί της συγκεκριμένης Ονομασίας Προέλευσης, μια και πολύ δύσκολα θα βρούμε στο νησί κάτι φθηνότερο και εξίσου ποιοτικό. Ένα μεγάλο κρασί, απείραχτο δείγμα ενός υψηλού οινικού πολιτισμού.


Τιμή:  € 28.00

Διανομή:  Το Διονύσιον

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Κατάργηση ΕΦΚ

Από χθες ο αμπελοοινικός κλάδος στην Ελλάδα δικαιολογημένα βρίσκεται σε καλή διάθεση, καθώς καταργήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, που είχε επί κυβερνήσεως Τσίπρα επιβληθεί στο κρασί. Εκτός από τη μικρή μείωση στην τιμή, η κατάργηση του ΕΦΚ γλιτώνει τους παραγωγούς από μία επίπονη σειρά διατυπώσεων και από πολλή γραφειοκρατία, που τους δυσχέραινε τα τελευταία τρία έτη τη ζωή. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες άστοχες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν, πλήττοντας έναν από τους λίγους κλάδους που έδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή και ανάπτυξη παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα