Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.


English Section


»

Articles

»

Cyprus Wineries

»

Map

Ροζέ για το θέρος


Η πτήση της Αεροπορίας Αιγαίου έχει ήδη προσγειωθεί στον Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και η Σοφία με περιμένει, ως είθισται, με το ταξί της φρεσκοπλυμένο, να με πετάξει στο αθηναϊκό κέντρο. Είναι Παρασκευή απόγευμα και την Κυριακή το μεσημέρι έχω προγραμματισμένο να περάσω από το τουρκικών συμφερόντων πια Χίλτον της Αθήνας, προκειμένου να παρευρεθώ στην έκθεση Drink Pink 2018, στην οποία θα προσφέρονταν προς δοκιμή 110 τόσα ροζέ, που κυκλοφορούν στην ελλαδική αγορά. Με το που μπήκα στο ταξί για να μεταβώ στο κέντρο, με παίρνει τηλέφωνο ο φίλος μου ο Άκης από Κύπρο, για να μου πει τι; Μα τι άλλο! Να μου πει ότι, παρόλο που επαγγελματικά δραστηριοποιείται σε έναν εντελώς διαφορετικό από το κρασί χώρο, αποφάσισε να φέρει στην Κύπρο κρασί. Και τι κρασί, παρακαλώ; Ροζέ από την Προβηγκία, σε φιάλες μάγκνουμ, κυρίως, του ενάμισι λίτρου. Ένα ροζέ από την Προβηγκία, που συγκαταλέγεται, μάλιστα, ανάμεσα στα κορυφαία και πιο μοδάτα της περιοχής.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


88/100

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2009, ΤΑΤΣΗΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Ξινόμαυρο

Αλκοολικός τίτλος:  13.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία


Τα αδέλφια Τάτση στη Γουμένισσα είναι βέροι βιοδυναμιστές και ως τέτοιοι δεν ξέρουν τι θα πει εμπορικές ζύμες, ούτε και διανοούνται να φιλτράρουν ή να κολλάρουν τα κρασιά τους. Αυτό το Ξινόμαυρο του 2009 είναι η καινούργια τους ετικέτα, που προσφάτως έχει κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών στην αγορά. Τα σταφύλια προέρχονται από ένα ξερικό αμπέλι στη Γερακώνα, το οποίο έδωσε λίγο αλλά εξαιρετικά συμπυκνωμένο μούστο. Το κρασί που προέκυψε, μετά και τη δωδεκάμηνη ωρίμαση σε δρύινα βαρέλια, είναι ένα από τα πλέον πυκνά, πολυσχιδή και γευστικώς πλούσια και ισορροπημένα της ποικιλίας, που έχω ποτέ δοκιμάσει. Φρονώ δε ότι αυτό το Ξινόμαυρο, μαζί με το ομοποικιλιακό Κτήμα Φουντή, είναι τα απολύτως κορυφαία που έτυχε ποτέ να γευτώ. Κοιτάει τον χρόνο ατρόμητα.


Τιμή:  € 29.50

Διανομή:  CAVAWAY

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Δυο Ελιές 2005

Δοκίμασα ψες την τελευταία φιάλη του κρασιού «Δυο Ελιές» του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα, της εσοδείας 2005, που κρατούσα εδώ και μία περίπου δεκαετία στην κάβα μου. Το κρασί όχι απλώς έστεκε, αλλά έδειχνε να είναι σε θέση να συνεχίσει την εξέλιξή του για ακόμη μία πενταετία. Χρωματικά ήταν βαθύχρωμο και ζωηρό ακόμη, αρωματικά αποκάλυπτε, όσο περισσότερο ανέπνεε, έναν χαρακτήρα βαθύ, πολυδιάστατο και συνάμα φίνο, ενώ γευστικά η μαλακότητα και στρογγυλάδα των τανινών, που επήλθε προϊόντος του χρόνου, δημιουργούσε μαζί με την ισορροπημένη οξύτητα και το πλούσιο σώμα την εικόνα ενός σφριγηλού και συνάμα ανεπτυγμένου οίνου.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα