Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Πόσο δικαιολογημένες είναι οι αυξήσεις;


Έχω εδώ και χρόνια εδώ στο σπίτι μου στη Λευκωσία ένα καλό παιδί και τυπικό, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας, που με βοηθάει με τον κήπο. Κάθε καλοκαίρι, που ανεβαίνω επί δυόμισι μήνες στην Αθήνα, τον συναντάω, προ της αναχώρησής μου για το κλεινόν άστυ, κανονίζουμε το πλάνο για τη φροντίδα του κήπου, του καταβάλλω προκαταβολικά το ανάλογο αντίτιμο και φεύγω ήσυχος για τον προορισμό μου. Εφέτος, ο κηπουρός μού ζήτησε αύξηση.Όταν ζήτησα εξηγήσεις για την αναπάντεχη αύξηση, άκουσα τον φίλο μου τον κηπουρό να μου λέει κάτι γενικόλογα: μα, ξέρεις, έχουν όλα ακριβύνει, έχουν όλα πάει πάνω κτλ. Όταν αντέτεινα το γεγονός ότι όλα τα φάρμακα διά τους ψεκασμούς κι όλα τα λοιπά έξοδα  είναι επάνω μου κι ότι αυτός βάζει μόνο τον κόπο και τα μηχανήματά του, όπως και πέρυσι και πρόπερσι κτλ., δεν υπήρξε ισχυρός αντίλογος, παρά μόνο κάποιες άβολες και για τους δύο, μάλλον πικρές κουβέντες. Τέλος πάντων, δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση να υποχωρήσω κι ευτυχώς ο συνομιλητής μου το κατάλαβε εγκαίρως, προτού οι σχέσεις μας διαρρηχθούν τελείως, οπότε συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να είμαστε σχεδόν φίλοι.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

ΜΑΡΑΘΕΥΤΙΚΟ 2021, ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΗΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Μαραθεύτικο

Αλκοολικός τίτλος:  13.5%

Κατηγορία:  Τοπικός Οίνος Πάφου


Πάει καιρός να δοκιμάσω το, βιολογικής καλλιέργειας, Μαραθεύτικο του Άγγελου Τσαγγαρίδη, που όλο και ανεβάζει ταχύτητα εκεί στην όμορφη Λεμόνα της Πάφου, όπου ασκεί το λειτούργημα του αμπελουργού-οινοποιού. Ψες που το απήλαυσα είδα ένα νεότατο κόκκινο, που κοιτάει τον χρόνο κατάματα, καθώς μία δεκαπενταετία εξέλιξης την έχει στο τσεπάκι. Το θαυμάσιο με αυτό το κρασί είναι, όμως, ότι, παρότι τόσο νέο, δεν είναι καθόλου στυφό και επιθετικό, καθώς οι τανίνες του Μαραθεύτικου είναι βελούδινες από την πρώτη κιόλας στιγμή. Τριανταφυλλένιο, ζουμερό, με μια ζωηρή οξύτητα, μεσαίου όγκου, μαλακό, γενικά ένα Μαραθεύτικο που δεν θα σας απογοητεύσει εύκολα.


Τιμή:  € 16.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Οι 10 μεγαλύτεροι εισαγωγείς αφρωδών οίνων

 

Τα αφρώδη κρασιά αποτελούν μία συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία στο διεθνές εμπόριο οίνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του UN Comtrade, οι 10 μεγαλύτεροι εισαγωγείς παγκοσμίως, για το 2022, οι οποίοι απορροφούν το 73% του συνολικού διεθνούς εμπορίου, είναι, κατά σειρά, οι εξής: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Βέλγιο, Αυστραλία, Σουηδία, Καναδάς.

 

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα