Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Γαστροοινική εμπειρία στο Pralina experience


Το Chaîne des Rôtisseurs είναι το αρχαιότερο κλαμπ καλοφαγάδων και οινοφίλων στην οικουμένη, καθώς ιδρύθηκε το μακρινό 1248 στη Γαλλία, με παρουσία σήμερα σε 80 και πλέον χώρες. Εμπνευστής και ηγέτης του κυπριακού παραρτήματος του Chaîne des Rôtisseurs είναι ο γνωστός ευπατρίδης, κ. Βικτώρ Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης της γνώριμης σε όλους κάβας La Maison du Vin, στη Λεμεσό, ο οποίος κατάφερε μέσα σε λίγα έτη να εμπεδώσει τις αρχές του Chaîne des Rôtisseurs στο νησί, εντάσσοντας στην αλυσίδα των καλοφαγάδων αρκετά μέλη από όλες τις κυπριακές πόλεις. Μερικές φορές τον χρόνο, τα μέλη του Chaîne des Rôtisseurs συναντώνται σε δείπνα υψηλής στάθμης, τα οποία τελούνται πάντοτε σε πεντάστερα ξενοδοχεία και πολύ επιλεγμένα εστιατόρια της Λεμεσού, κυρίως, αλλά και της Πάφου. Προ ημερών, όμως, ήταν η σειρά της Λευκωσίας να φιλοξενήσει το πρώτο της δείπνο Chaîne des Rôtisseurs. Για πρώτη φορά επιλέχθηκε ένας χώρος στην πρωτεύουσα, ικανός να διοργανώσει ένα δείπνο για το Chaîne des Rôtisseurs.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


86/100

ΤΟΜΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 2017, ΤΡΟΥΠΗΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Μοσχοφίλερο

Αλκοολικός τίτλος:  13%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Μαντινεία


Αν και προσωπικώς διαφωνώ με την ονομασία «Τομή», που το Κτήμα Τρουπή έχει δώσει στη Μαντινεία του, καθώς θα προτιμούσα σαφώς την πρόταξη επί της εμπρόσθιας ετικέτας του τοπωνυμίου «Μαντινεία», αλλά και την πλήρη απαλοιφή του ονόματος της ποικιλίας, που, ως γνωστόν, είναι το Μοσχοφίλερο, δεν θα διστάσω καθόλου να πω ότι αυτή η Μαντινεία είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει την τελευταία πενταετία. Καθάρια, ζωηρή, πολύπλοκη για τα δεδομένα της κατηγορίας, μύτη, με ελκυστικότατα αρώματα εσπεριδοειδών, μήλου και τριαντάφυλλου. Στο στόμα αισθητά πλουσιότερη από τις πλείστες Μαντινείες της αγοράς, βαθιά, με δροσερή οξύτητα που εξυψώνει το γευστικό σύνολο, γενικώς, εξαιρετική. Είναι προτιμότερο να τη χαρείτε όσο είναι φρέσκια και σφριγηλή, πάντως, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απόγειό της.  


Τιμή:  € 9.00

Διανομή:  ACM Christofides

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Στιβαρή Ρομπόλα Σκλάβου

Δοκίμασα για πολλοστή φορά τη Ρομπόλα του Ευριβιάδη Σκλάβου, της εσοδείας 2016, ένα λευκό που έχει ωριμάσει αποκτώντας λιπαρότητα, αρωματική και γευστική μεστότητα, φινέτσα. Χωρίς να χάσει ίχνος από τη ζωηράδα και οξύτητά του, έχει γίνει ένας εξαιρετικός συνοδός όχι μόνο για ψάρια και θαλασσινά, αλλά και για λευκά κρέατα, όπως χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι. Αυτό το λευκό, αυτή η Ρομπόλα, δεν είναι απλώς ένας ακόμη καλοοινοποιημένος οίνος από μια γηγενή ποικιλία της Κεφαλονιάς, αλλά η επιτομή αυτού που καλούμε «οικοσύστημα», η απόλυτη έκφραση της γης, του κλίματος και της ποικιλίας οιναμπέλου, δοσμένη βιοδυναμικά, άνευ περιττών οινολογικών τεχνικών, αχρείαστων προσθηκών και άλλων τινών.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα