Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.


English Section


»

Articles

»

Cyprus Wineries

»

Map

Του θέρους και της αγάπης


Πάνε τώρα δεκαοκτώ συναπτά καλοκαίρια που αισθάνομαι την ανάγκη μιας αυγουστιάτικης ανάπαυλας, όχι μόνο από την οινογραφία αλλά από όλα. Μια ανάπαυλα, να καθαρίσουμε από όλα αυτά κι όλους αυτούς που μας τυραννάνε το μυαλό, το όποιο μυαλό μας απέμεινε! Δεκαοχτώ χρόνια συνεχούς δημοσιογραφικής δράσης με θέμα το κρασί είναι ουκ ολίγα. Είναι ζωή, καριέρα ολόκληρη. Δεν σας κρύβω, φίλοι αναγνώστες, ότι είναι στιγμές που αισθάνομαι μια κόπωση, είναι ώρες που νιώθω πως ό,τι είχα να πω το είπα, ό,τι είχα να καταθέσω ως αμπελοοινική άποψη το κατέθεσα, ό,τι είχα ή δεν είχα να συνεισφέρω με τον τρόπο μου το έκανα. Λέω, κάποιες φορές, να σταματήσω, να κρεμάσω τη γραφίδα, να πάψω πια να κάνω συστάσεις, παρατηρήσεις επί θεμάτων οινικών, να πάψω να κάνω τον δάσκαλο σε αμπελουργούς, οινοποιούς και οινεμπόρους, μια ζωή, εξάλλου, τον δάσκαλο κάνω, αυτό μου επεφύλασσε η μοίρα, βλέπετε. Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο να κάνει κάποιος τον δάσκαλο στον χώρο του κρασιού, όχι πως είναι ευχάριστο να τον κάνει στα σχολεία της Κύπρου, εννοείται, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δεν είναι της παρούσης.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


87/100

ΚΑΒΑ ΛΑΝΤΙΔΗ 2013


Ποικιλιακή σύνθεση:  Cabernet Sauvignon, Merlot, Αγιωργίτικο

Αλκοολικός τίτλος:  14.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος


Αυτό το κόκκινο, το κορυφαίο του Κτήματος Λαντίδη, δεν συγκαταλέγεται στα αστέρια της ελλαδικής οινικής σκηνής. Αδίκως θεωρώ, καθώς η ποιότητά του, η οποία είναι αναντίλεκτη, δεν είναι κατώτερη άλλων πρωτοκλασάτων ονομάτων του ελλαδικού αμπελώνα. Διαθέτει χρωματικό βάθος η Κάβα Λαντίδη, αλλά και αρωματική πυκνότητα, πολυπλοκότητα, μεστότητα και χαρακτήρα. Γευστικά είναι πλούσια, ιδιαιτέρως παχιά, με ρωμαλέες και ευλύγιστες την ίδια στιγμή τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και πολύ καλής διάρκειας επίγευση. Έχει, με λίγα λόγια, όλα εκείνα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που κάνουν ένα κόκκινο κλασικό, συν, βεβαίως, τη δυνατότητα να παλαιώνει για πολλά χρόνια. Πιείτε το μέχρι το 2025. Και μη βιαστείτε, δώστε του κάμποσο χρόνο να αναπνεύσει. Μόνο καλό του κάνει.


Τιμή:  € 15.00

Διανομή:  Φεραίος Λτδ

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Νήσος Βιολογική

Αρκετές μικροζυθοποιίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές είναι η ζυθοποιία της Τήνου, που παράγει την μπίρα Νήσος. Δοκίμασα τόσο την κλασική Pilsner όσο και τη βιολογική, η οποία πολύ μου άρεσε, καθώς είναι πλούσια και φίνα αρωματικά και γευστικά. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι για την παραγωγή της βιολογικής Νήσος χρησιμοποιούνται πιστοποιημένες βιολογικές βύνες κριθαριού, αλλά και τρεις ποικιλίες λυκίσκου που προσδίδουν ένα ιδιαίτερο άρωμα στην μπίρα. Σερβίρετέ την σε κολονάτο ποτήρι κρασιού, για να αναδειχθούν όλα τα αρώματά της.  

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα