Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Cyprus Wine Consortium


Κλήθηκα προ ημερών να παραστώ στη γέννηση ενός νέου συνασπισμού τοπικών οινοποιείων, ο οποίος πήρε το όνομα «Cyprus Wine Consortium». Με τα εγγλέζικα ουδεμία ένσταση αυτή  τη φορά, καθώς ο συνεταιρισμός αυτός, εκτός από την τοπική αγορά, στοχεύει και προς τις απαιτητικές οιναγορές του εξωτερικού, όπου τα κρασιά μας είναι απολύτως απόντα και, συνεπώς, κάποια στιγμή επιθυμούμε να αποκτήσουν παρουσία, έστω μικρή, έστω κομπάρσου, αλλά μία κάποια παρουσία, βρε αδελφέ, τουλάχιστον εκείνα τα κρασιά που έχουν τη δυνατότητα να πορευθούν στην αλλοδαπή (θα δούμε σε επόμενο σημείωμα ποια είναι αυτά…). Αξιοπρόσεκτη προσπάθεια η συνεργασία των 16 οινοποιείων που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα, ειδικά εάν αναλογιστούμε ότι εις τη μικρά μας νήσο οι συλλογικές δράσεις είναι μη συχνό φαινόμενο, η δε σύμπνοια και ομόνοια ακόμη σπανιότερες αρετές, καθώς, ως βλέπετε, εθνικό μας άθλημα εξακολουθεί να είναι το κουτσομπολιό, η ζήλεια προς τον διπλανό και εκείνα τα ευτελή της φυλής μας. Μόνο και μόνο για αυτό, αξίζει το «Εύγε» στους δεκαέξι οινοποιούς μας.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


86/100

ΠΡΕΚΝΑΔΙ 2019, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Πρεκνάδι

Αλκοολικός τίτλος:  13%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη


Το Πρεκνάδι πήρε το όνομά του από τις φακίδες (πρέκνα), που βρίσκονται στη φλούδα του. Είναι μία εξαιρετικά σπάνια ποικιλία, που οινοποιούν, τουλάχιστον για την ώρα, ελάχιστα οινοποιεία στη χώρα, δυο-τρεις οινοποιητικές μονάδες όλες κι όλες. Όταν πήρα στα χέρια μου τη φιάλη, διερωτήθηκα κατά πόσον η εσοδεία του 2019 θα έστεκε. Μια χαρά έστεκε και στέκει το κρασί, έτσι, καθώς έχει τονιστεί και γίνει βαθυκίτρινο, μελώνοντας αρωματικά και πυκνώνοντας ταυτόχρονα. Πλούσιο γευστικά, αν είχα όμως κάτι να του προσάψω, αυτό θα ήταν η μάλλον χαμηλή του οξύτητα, που δίδει μια αίσθηση έλλειψης νεύρου, τίποτ’ άλλο. Πιείτε το μέσα στο προσεχές εξάμηνο, αξίζει να το δοκιμάσετε ως μία πολύ σπάνια οινική εμπειρία.


Τιμή:  € 15.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Septem Mylos 1888

Ο παλιός οικογενειακός νερόμυλος του 1888 δίδει το όνομά του σε αυτή τη διαφοροποιημένη μπίρα τύπου lager της μικροζυθοποιίας Septem στην Εύβοια. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή, μη παστεριωμένη, φιλτραρισμένη μπίρα με έντονο το αρωματικό στοιχείο (κυρίως κίτρα), που δεν γίνεται κουραστική, ούτε δήθεν. Με πλούσιο και συμπαγή αφρό, μεγάλη αρωματική διάρκεια και συγκρατημένη αλκοόλη (4,6%), η οποία προσφέρεται σε λογική τιμή σε φιάλη του μισού λίτρου. Αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσετε.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα