Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Αμπέλια πυροσβέστες


Άκουσα για τις φωτιές στην Πάφο και για τις καταστροφές στα χωριά της περιοχής και πιάστηκε η ψυχή μου. Έμαθα για τους κατοίκους, που βλέπουν το βιος τους να χάνεται μπρος στα μάτια τους, περιμένοντας να φανεί στον πνιγμένο από τους καπνούς ορίζοντα κάποιο πτητικό μέσο, να ρίξει μια κατεβασιά νερό να σβήσει ο πύρινος δαίμονας. Κι αυτό να μην έρχεται. Και να σε πιάνει αυτό το βαραθρώδες αίσθημα της απελπισίας, καθώς περιμένεις να φανεί ένα καναντέρ από τη μητέρα πατρίδα ή κάποιο ελαφρύτερο και λιγότερο αποτελεσματικό από την Ιορδανία, την Αίγυπτο ή τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί, πάλι, δεν φανήκαμε άξιοι και προνοητικοί να έχουμε τα δικά μας μέσα εναέριας πυρόσβεσης, γιατί, λέει, ο Γενικός Ελεγκτής δεν άφησε το Τμήμα Δασών να προχωρήσει σε αγορές, την ίδια στιγμή που ο Ελεγκτής το αρνείται και ρίχνει την ευθύνη στο Δασών. Τρελά πράγματα, δηλαδή. Οι ευθύνες να πηγαινοέρχονται ωσάν μπαλάκι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο ένας να λέει το άλφα κι ο άλλος να υποστηρίζει το βήτα κι, εν τω μεταξύ, η Κύπρος να καίγεται και να χάνει για πάντα το λιγοστό πράσινο που της είχε απομείνει.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


88/100

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
CHARDONNAY 2022


Ποικιλιακή σύνθεση:  Chardonnay

Αλκοολικός τίτλος:  13.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρανιά


Έχω ξαναπεί πως το Chardonnay του Κτήματος Κατσαρού στην Κρανιά του Ολύμπου είναι το καλύτερο της Ελλάδος, μαζί με το ομοποικιλιακό του Κτήματος Γεροβασιλείου. Αυτό του Κτήματος Κατσαρού διαθέτει τις πιο πολλές φορές μεγαλύτερη οξύτητα και λιγότερο έντονο το στοιχείο των εξωτικών φρούτων κι έχει την τάση να ισορροπεί εξαιρετικά καλά ανάμεσα στο φρούτο της ποικιλίας και το δρύινο βαρέλι, μα, κυρίως, διαθέτει μία ασύλληπτη ικανότητα, για τα εν Ελλάδι δεδομένα, να παλαιώνει και να εξελίσσεται και να μεστώνει και να γίνεται πολυπλοκότερο προϊόντος του χρόνου. Πολύ νέο ακόμη, χρειάζεται χρόνο για να ξεδιπλώσει ολάκερο τον πλούτο του.


Τιμή:  € 22.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Όμορφα στην Ξενοκράτους

Στην οδό Ξενοκράτους στο Κολωνάκι, στον αριθμό 50, μαγειρεύει από το 1936 μία καλοβαλμένη ταβερνούλα με σπιτικό φαγητό. Το όνομα αυτής «Το Όμορφο». Και είναι, πράγματι, όλα όμορφα. Η ατμόσφαιρα, ειδικά το βραδάκι, το φαγητό, που παραπέμπει στην παλιά  αθηναϊκή απλότητα, το χαμόγελο των παιδιών της κουζίνας και της εξυπηρέτησης. Οι μερίδες καλές, οι τιμές λογικές, για τα δεδομένα της εποχής, το Όμορφο δεν αναζητάει δάφνες και αστέρια, είναι ένα μαγειρείο που απλώς κάνει καλά και ταπεινά τη δουλειά του.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα