Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.


English Section


»

Articles

»

Cyprus Wineries

»

Map

Όχι πια μόνο φρέσκα


Είναι γεγονός ότι υπήρξα ένας από τους πλέον επίμονους ανθρώπους του χώρου στο θέμα «φρεσκάδα». Για πολλά ομολογουμένως χρόνια επέμενα από αυτό το οινικό βήμα ότι τα πλείστα λευκά κρασιά θα πρέπει να καταναλώνονται όσο είναι φρέσκα και ζωηρά, έναν το πολύ χρόνο μετά το πέρας του τρύγου. Κυρίως αναφερόμουνα στα πολυάριθμα πια Ξυνιστέρια της νήσου μας, αλλά και στα περισσότερα εισαγόμενα λευκά χαμηλής τιμολόγησης, όπως, επίπαραδείγματι, τα Μοσχοφίλερα, οι Ροδίτες, οι Μαλαγουζιές και όλα τα λευκά κάτω των δέκα-δώδεκα ευρώ είτε αυτά προερχόντουσαν από τον ευρωπαϊκό είτε τον πέραν της Γηραιάς Ηπείρου αμπελώνα. Ανέκαθεν εξαιρούσα, βεβαίως, τα λευκά που αποδεδειγμένα ήταν σε θέση να παλαιώσουν, να εξελιχθούν, δηλαδή, στη φιάλη με την πάροδο του χρόνου και να καταστούν αρωματικά και γευστικά καλύτερα, που σημαίνει πολυπλοκότερα, πυκνότερα και πιο φίνα.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


89/100

ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ 2011


Ποικιλιακή σύνθεση:  Ξινόμαυρο

Αλκοολικός τίτλος:  12.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νάουσα


Το κρασί αυτό του Νίκου Φουντή, όπως και η Ναουσαία, διακρίνεται από μια μεγάλη αξία, που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι εμπεριέχει μέσα του μια αλήθεια. Θα μου πείτε: και τι είναι η «αλήθεια» στο κρασί; Απάντηση σε αυτό, όμως, δεν υπάρχει, όποιος το κατάλαβε το κατάλαβε, γιατί, εάν αρχίσουμε την ανάλυση περί του ποια είναι η αλήθεια στο κρασί, θα καταλήξουμε ίσως στο ψέμα. Η ευγένεια, η κομψότης, η τυπικότητα και η παράδοση όχι για την παράδοση, αλλά η παράδοση ως βίωμα, αποτελούν τα προσόντα αυτού του από κάθε άποψη εξαιρετικού οίνου. Ο Νίκος Φουντής είναι ένας από τους λίγους οινοποιούς της Ελλάδος, που δεν έτυχε να γνωρίσω από κοντά, εάν όμως ήμουν οινοποιός, θα ήθελα να είμαι ο Φουντής. Νομίζω δεν χρειάζεται να ειπώ κάτι περισσότερο.


Τιμή:  € 17.00

Διανομή:  Φεραίος Λτδ

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Συγχαρητήρια στον Ανδρέα Κυπριανού

Ο Ανδρέας Κυπριανού, επικεφαλής οινοχόος της γνωστής κάβας-μπαρ κρασιού Vino Cultura στη Λευκωσία, έχει σημειώσει τις τελευταίες ημέρες δύο εξαιρετικές επιτυχίες στον χώρο. Προ ημερών, ανακηρύχθηκε ως ο Καλύτερος Οινοχόος της Κύπρου, στον Κυπριακό Διαγωνισμό Οινοχοΐας, που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων, ενώ προσφάτως κατάφερε να περάσει επιτυχώς και τις εξετάσεις για το Advanced Sommelier Certificate και να καταστεί ο πρώτος Κύπριος υποψήφιος για τον κορυφαίο τίτλο του Master Sommelier. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχές μας για μία καλή πορεία στον επόμενο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχοΐας του 2020, στον οποίο ο κ. Κυπριανού θα μας εκπροσωπήσει.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα