Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Ο νόμος της ζούγκλας


Είναι ώρα ένδεκα και κάτι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και η δροσιά της νύχτας με βρίσκει να κάθομαι στη βεράντα του σπιτιού μου, καταμεσής του κήπου, που είναι ετούτο τον καιρό στα φόρτε του. Οι φυλλωσιές πύκνωσαν και φούντωσαν και ζωήρεψαν, γινήκανε πράσινες σφριγηλές, γιομάτες ένταση, θαρρείς, ξαναγεννιούνται όλα τριγύρω, χορτασμένα από έναν χειμώνα που υπήρξε μαζί τους γενναιόδωρος. Εκείνη η ελιά στη στροφή του κήπου, που μετά κόπου και πολλών εξόδων μεταφύτεψα και φώτισα, να τη βλέπω και να τη χαίρομαι την ωραιοτέρα και ιεροτέρα της πλάσης, έγινε καταφύγιο κι έπειτα φωλιά για ένα ζευγάρι δεκαοχτούρες (φιλικουτούνια τα λέμε στην Κύπρο), που σουλατσάρει εδώ και χρόνια στον κήπο μου. Τα ακούω σαν πρώιμο εγερτήριο κάθε αυγή, όταν ξυπνάνε και βγαίνουν στο κυνήγι, να φτεροκοπούν μέσα στις φυλλωσιές της γέρικης ελιάς και να τινάζουν δεκάδες φυλλαράκια στο χώμα. Τα ακούω και το λιόγερμα, όταν, κουρασμένα από τη δράση της ημέρας, κουρνιάζουν να ξαποστάσουν μέχρι την επόμενη ανατολή.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

SHIRAZ-ΛΕΥΚΑΔΑ 2017, ΖΑΜΠΑΡΤΑΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Shiraz, Λευκάδα

Αλκοολικός τίτλος:  14.5%

Κατηγορία:  Τοπικός Οίνος Λεμεσού


Το Shiraz-Λευκάδα, της εσοδείας 2017, του οινοποιείου Ζαμπάρτας στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού, που μόλις προχθές δοκίμασα, είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία κόκκινα κρασιά τοπικής παραγωγής. Κι αυτό το λέω γιατί διαθέτει χρωματικό, αρωματικό και γευστικό πλούτο. Πρόκειται για ένα βαθύχρωμο κρασί, μαυροκόκκινο, με συμπυκνωμένα, βαθιά και έντονα αρώματα, στα οποία το πληθωρικό φρούτο συναντά το καλοβαλμένο βαρέλι δρυός. Γευστικά το κρασί είναι σωματώδες, πυκνό κι ισορροπεί ανάμεσα στο γενναιόδωρο αλκοόλ, τις μαλακές τανίνες και την τιθασευμένη οξύτητα. Ένα κόκκινο που έχει τα φόντα να παλαιώσει για μία δεκαετία τουλάχιστον. Μοναδική μου επιφύλαξη αποτελεί η τιμή πωλήσεώς του, την οποία θεωρώ υπερβολική.


Τιμή:  € 17.00

Διανομή:  Βάσος Ηλιάδης Λτδ

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Κτήμα Αργυρού, οικουμενική αξία

Βρέθηκα προ ημερών σε ένα δείπνο προς τιμή του Ματθαίου Αργυρού, ιδιοκτήτη του Κτήματος Αργυρού στη Σαντορίνη, που διοργάνωσε ο αντιπρόσωπος του Κτήματος, το γνωστό μπαρ κρασιού Vino Cultura. Έξι συνολικά πιάτα κλήθηκαν να συνοδεύσουν τα λαμπρά κρασιά του Κτήματος. Μου έκανε εντύπωση το επίπεδο του φαγητού, μια και μιλάμε για ένα μπαρ κρασιού κι όχι για ένα καθαρόαιμο εστιατόριο, όλα ήταν προσεγμένα, νόστιμα, ελαφριά και φίνα, αλλά και όμορφα παρουσιασμένα, χάρη στον νεαρό σεφ του μαγαζιού, που όλα δείχνουν πως έχει ταλέντο. Δεν είναι λίγο πράμα, άλλωστε, να έχεις στην γκάμα σου έναν παραγωγό που ελέγχει πάνω από 10% του σαντορινιού αμπελώνα, εν τέλει, έναν από τους καλύτερους παραγωγούς λευκού κρασιού στον κόσμο.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα