Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Τηγανιά στο κούτελο


Προ ολίγων ημερών, τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης βούιξαν από την πρακτική ενός ταβερνιάρη στην Κάρπαθο, ο οποίος ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο, χωρίς καμία συστολή και χωρίς την παραμικρή αιδώ, που έδειχνε κάτι δύσμοιρα ψαράκια να αλευρώνονται και να τηγανίζονται ζωντανά. Να τα ρίχνει στο λάδι, κι αυτά να τινάζονται στον αέρα και να τα πιάνει με μία λαβή και να τα συγκρατεί έως ότου να ξεψυχήσουν. Λυπάμαι για τη σκληρή αυτή περιγραφή, αλλά έκρινα σκόπιμη την παράθεσή της, καθώς αποφάσισα να γράψω δυο λόγια για το εν λόγω ζήτημα. Αρχικώς, βλέπετε, δεν θέλησα να παρακολουθήσω το θλιβερό βίντεο, καθώς συνηθίζω να προφυλάσσω, όσο μπορώ, τον εαυτό μου από θεάματα που θα με ενοχλήσουν, αλλά, από τη στιγμή που είπα να γράψω κάτι για το περιστατικό, θα έπρεπε οπωσδήποτε να το δω. Και το είδα.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ 2009


Ποικιλιακή σύνθεση:  Cabernet Sauvignon

Αλκοολικός τίτλος:  14%

Κατηγορία:  Ποικιλιακός Οίνος


Αυτό το δεκατεσσάρων ετών κόκκινο το προμηθεύτηκα στην τιμή των 11 ευρώ πριν από λίγες ημέρες. Απόρησα με την παλαίωση που έφερε και με τη χαμηλή, δεδομένης της ηλικίας του, τιμή. Έντεκα ευρώ για ένα Cabernet του 2009; Κι όμως! Το άνοιξα, του έδωσα κάμποσο χρόνο, γιατί τον χρειάζεται να αναπνεύσει, και είδα το μάλλον βαθύ του χρώμα και την ώριμη μύτη του, που φιλοξενεί στη σύνθεσή της άφθονο ακόμα φρούτο, καθώς το κρασί δεν δείχνει να έχει κουραστεί από τον χρόνο. Γευστικά διαθέτει ένα μεσαίου όγκου  στόμα, με τανίνες που, αν και αισθητές ακόμη, έχουν μαλακώσει και εξευγενίσει τον οίνο. Ζην ηδέως, παλαίωνε βραδέως και σπεύδε ταχέως, προκειμένου να προλάβεις μερικές φιάλες.


Τιμή:  € 11.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση κρασιού

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2022, οι δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση κρασιού παγκοσμίως είναι, κατά σειρά, οι εξής: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ισπανία, Κίνα, Αργεντινή, Πορτογαλία. Όπως βλέπετε, οι άλλοτε πρώτες σε κατανάλωση κρασιού χώρες, Γαλλία και Ιταλία, έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία. Κέρδισαν, εντούτοις, πολύ περισσότερα σε επίπεδο εσόδων από τις εξαγωγές.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα