Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Οινολοχαγός στα Χανδριά


Ο Χρήστος Βασιλειάδης (φωτογραφία) είναι ένας νέος άνθρωπος. Νευρώδης, πείσμων, ταυτόχρονα, ευγενικός. Τελείωσε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Αφού έζησε από κοντά τον Ελληνικό Στρατό, γύρισε στην ανερμήνευτη νήσο μας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική Φρουρά. Εκεί, στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, βίωσε από κοντά το χάος που τη χωρίζει από το Ελληνικό Στράτευμα. Αποκαρδιώθηκε. Κι είπε κάποια στιγμή να κάνει το απονενοημένο διάβημα, να τα παρατήσει και να φύγει. Εδώ, κάνω μια στάση. Και υποκλίνομαι. Γιατί τόλμησε να εγκαταλείψει μία, κατ’ άλλους, επίζηλη θέση ως απόφοιτος μίας σοβαρής πανεπιστημιακής σχολής, όπως η Ευελπίδων. Και γιατί το τόλμησε επειδή την καρδιά του την είχε κερδίσει ο οίνος. Είπε να αφήσει το ένα πεδίο μάχης και να πιάσει το άλλο, αυτό που θα του παρείχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, έστω και διά στερήσεων και μόχθων.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


86/100

CHÂTEAU TOUR PRIGNAC 2016


Ποικιλιακή σύνθεση:  Cabernet Sauvignon, Merlot

Αλκοολικός τίτλος:  14%

Κατηγορία:  Appellation d’Origine Contrôlée


Το Château Tour Prignac, μια μεγάλη αμπελουργική εκμετάλλευση στην περιοχή Médoc του Μπορντό, είναι ένα από τα μπορντολέζικα κόκκινα που μπορεί κανείς να βρει με σχετική ευκολία στα ράφια των κυπριακών υπεραγορών. Πρόκειται για ένα χαρμάνι των κλασικών ερυθρών ποικιλιών της περιοχής, που διαθέτει όλα τα τυπικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των εν λόγω οίνων. Χρωματικά πυκνό, με πλούσια, συμπυκνωμένη κι αρκετά σύνθετη μύτη, στην οποία τα αρώματα του φρούτου ανταμώνουν τα μπαχαρικά και τη δρυ. Γευστικά μάλλον γεμάτο, με αρκετά μαλακές τανίνες για Médoc τριετίας, ισορροπημένη οξύτητα και δυναμικό μακράς παλαίωσης, που ξεπερνάει τη δεκαπενταετία. Στα 18 ευρώ, που τιμολογείται στις υπεραγορές, δεν αποτελεί την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, στα 12 όμως των κατά καιρούς προσφορών, αξίζει τα χρήματά του.


Τιμή:  € 18.00

Διανομή:  Hartziotis Trading

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Shiraz-Λευκάδα 2007

Μία από τις τελευταίες φιάλες του τοπικής παραγωγής κόκκινου Shiraz-Λευκάδα 2007, της οινοποιίας Ζαμπάρτας στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού, που κρατούσα στην κάβα μου, δοκίμασα μόλις ψες. Εντύπωση μου προκάλεσε η νιότη και το σφρίγος του κρασιού, 13 τόσα χρόνια μετά τον τρύγο. Χρωματικά ήταν ολοζώντανο και λαμπρό, αρωματικά έσταζε ακόμη φρούτο, ενώ γευστικά είχε μεστώσει και μαλακώσει αρκετά, χωρίς να έχει, ωστόσο, απολέσει καθόλου την ορμή του. Ένα εξαιρετικό κόκκινο, που έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του. Σε συνθήκες κάβας πάντα, εννοείται.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα