Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Περί θερμοκρασίας των λευκών…


Καλώς ή κακώς, τα πλείστα λευκά κρασιά, που μπαίνουν, διά της οπίσθιας συνήθως ετικέτας τους, στον κόπο να συστήσουν την ιδανική θερμοκρασία κατανάλωσης, αναφέρουν τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ως ιδανικό εύρος, όταν δε πρόκειται για λευκά ζύμωσης και παλαίωσης σε δρύινο βαρέλι, η θερμοκρασία πάει λίγο πιο πάνω, στους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Θυμάμαι, όταν πρωτοξεκίνησα αυτό το ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, το οποίο έμελλε να αλλάξει ολότελα τη ζωή μου, αλλά και αυτήν των γύρω μου ανθρώπων, ουδεμία ένσταση είχα για τις θερμοκρασιακές αυτές συστάσεις των παραγωγών, οι οποίες εκφράζονταν, όπως ήδη είπα, στην οπίσθια ετικέτα αρκετών οίνων. Παγωμένο, λοιπόν, το έπινα το λευκό μου το κρασάκι, πιστός στην καθοδηγητική γραμμή των οινοποιών. Πέρασαν κάποια χρόνια, οφείλω να ομολογήσω, προτού οι προτιμήσεις μου αρχίσουν να αλλάζουν και να θέλω τα λευκά μου να είναι όχι και τόσο παγωμένα, αλλά απλώς δροσερά.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

MADEMOISELLE 2018, ΚΤΗΜΑ
ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Μαυροδάφνη

Αλκοολικός τίτλος:  13%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές του Αίνου


Αυτή η δεσποινίδα από τον κεφαλλονίτικο αμπελώνα της οικογένειας Χαριτάτου είναι μία ακραιφνής έκφραση της Μαυροδάφνης, σε ξηρή έκδοση, βεβαίως. Δίνει χώρο στο φρούτο, που πλαισιώνεται από νύξεις γλυκών μπαχαρικών και υποψίες δέρματος, σ’ ένα σύνολο στρογγυλό κι απολύτως ισορροπημένο. Ένα κόκκινο που εμφιαλώθηκε κατευθείαν από την ανοξείδωτη δεξαμενή, καθώς το βαρέλι ακουστά το έχει. Μετρίου γευστικού όγκου, με μεγάλη αρωματική διάρκεια. Θέλει πιάτα της ευρύτερης μεσογειακής κουζίνας, κάπως δροσερή θερμοκρασία και, πάνω απ’ όλα, καλή παρέα. Μία απλή μεν ουσιαστική δε κι ανέμελη Μαυροδάφνη. Πιείτε την μέσα στην προσεχή πενταετία. 


Τιμή:  € 12.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Vintage στην Ερμού

Το wine bar ονόματι Vintage, στην οδό Μητροπόλεως στην πλανεύτρα Αθήνα, κατεβαίνει οσονούπω στην Ερμού, όχι την παράλληλη της Μητροπόλεως, αλλά της Λευκωσίας, εντός του χώρου του Σεβέρειου Μουσείου, στην παλιά πόλη. Ο Πάνος Κυριαζής, ιδιοκτήτης του Vintage, βρίσκεται ήδη στην Κύπρο και τρέχει τις εργασίες ανακαίνισης και ολοκλήρωσης του χώρου, ο οποίος προγραμματίζεται να είναι έτοιμος περί τα μέσα Δεκεμβρίου. Βεβαίως, η αρχή λειτουργίας του Vintage Κύπρου θα γίνει όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι έκτακτες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Ελπίζω ότι η ποιότητα θα είναι ίδια με την αθηναϊκή, τόσο στα κρασιά όσο και στο προσφερόμενο φαγητό. Καλοτάξιδο!

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα