Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Μισές δουλειές οι μισές;


Ευρίσκομαι εις την Αθήνα διά διήμερο και το τελευταίο βράδυ, καθώς έχω ξεμπερδέψει με έναν σωρό υποχρεώσεις, επιθυμώ να πιω ένα καλό κόκκινο. Καθότι μόνος εις το κλεινόν άστυ και καθότι κουρασμένος, σχεδόν εξουθενωμένος, θα έλεγα, κρίνω ότι μία φιάλη των 75cl θα μου πέσει βαριά, οπότε σκέφτομαι τη λύση της μισής, των 37,5cl, δηλαδή. Είχα κατέβει στα Εξάρχεια, προκειμένου να πάρω γλυκά από τους κορυφαίους Ασημακόπουλους, αιωνόβιους ζαχαροπλάστες των Αθηνών. Λίγο πιο κάτω, στην κάβα Χάλαρη, ζήτησα ο έρμος να δω τη συλλογή με τις μισές φιάλες. Ουδεμία υπήρχε. Επήρα τα ποδαράκια μου και κίνησα λίγο πιο ψηλά, επί της Χαριλάου Τρικούπη, όπου υπάρχει η κάβα Οινότυπον. Κι εκεί εζήτησα μία καλή φιάλη των 37,5cl, αλλά εισέπραξα και πάλι την… αποτυχία. Κάλεσα την κάβα Mr Vertigo στο Κολωνάκι, δεν μπορεί είπα, Κολωνάκι είναι αυτό, όλο και κάτι θα βρω. Τζίφος! Σε μισή είχαν όλο κι όλο ένα λευκό Sancerre από τη Γαλλία. Τηλεφώνησα στον Ανθίδη επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, ζήτησα μισές φιάλες, όχι-όχι κύριε, μου απήντησε ο υπεύθυνος.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


84/100

ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 2019, ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΗΣ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Cabernet Sauvignon, Mataro, Syrah

Αλκοολικός τίτλος:  13.5%

Κατηγορία:  Τοπικός Οίνος Πάφου


Πολλοί θεωρούν τις τιμές των πέντε και έξι ευρώ στο ράφι πολύ χαμηλές για ένα οινοποιείο που εστιάζει στην ποιότητα, προσωπικά, λέω στον φίλο Άγγελο Τσαγγαρίδη, να κλείσει τα αυτιά στις Σειρήνες και να κρατήσει γερά την πολιτική του. Θα το πω όσο πιο  απλά μπορώ: Ο Άγιος Εφραίμ, της εσοδείας 2019, είναι πιστεύω αυτή τη στιγμή το καλύτερο τοπικής παραγωγής κόκκινο σε επίπεδο σχέσης ποιότητας-τιμής. Βαθυκόκκινο χρωματικά, ζωηρό, εύρωστο και γιομάτο φρούτο αρωματικά, ζουμερό και ισορροπημένο γευστικά, με ικανοποιητική πυκνότητα και τοπικής υφής χαρακτήρα. Πάρτε καμιά πενηνταριά φιάλες να υπάρχουν…


Τιμή:  € 5.50

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Shiraz-Λευκάδα 2012

Ένα Shiraz-Λευκάδα 2012 του οινοποιείου Ζαμπάρτας, το τελευταίο που κρατούσα στην κάβα μου, άνοιξα προ ημερών. Η κατάσταση στην οποία το κρασί ευρισκόταν ήταν όχι μόνο τέλεια, αλλά και δηλωτική του πολύ νεαρού της ηλικίας του, καθώς το χαρμάνι αυτό του αείμνηστου Άκη Ζαμπάρτα, της συγκεκριμένης τουλάχιστον εσοδείας, έδειχνε μια φοβερή δυναμική έναντι στον χρόνο. Αυτό δε που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η ικανότητα του πληθωρικού αυτού οίνου να κρύβει τους 15 βαθμούς αλκοόλης, που διατηρεί στη σύνθεσή του.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα