Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν


Βρισκόμαστε ακόμη στο έλεος της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία λίγους έχει ωφελήσει οικονομικά, κάποιους δεν τους έχει αγγίξει και τόσο, έχει όμως καταβαραθρώσει επαγγελματικά μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Εστιάτορες κάθε κατηγορίας, ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, ωδείων, σχολών χορού, καταστηματάρχες όλων των τύπων, ξενοδόχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και πολλοί άλλοι έχουν δει τη ζωή τους να ανατρέπεται από ένα μόριο πρωτεΐνης, τον κορωνοϊό. Ανάμεσα στους πληγέντες του ιού είναι, βεβαίως, και οι οινοπαραγωγοί μας, οι οποίοι, ελλείψει τουριστών και με κλειστό τον κλάδο της εστίασης, είδαν τις πωλήσεις τους να κατακρημνίζονται σε έναν κρημνό του οποίου το βάθος δεν έχει ακόμη ακριβώς προσμετρηθεί. Όσοι οινοποιοί είχαν μία καλή τοποθέτηση στις υπεραγορές και τις κάβες της χώρας, κατάφεραν να συγκρατήσουν την πτώση σε πιο υποφερτά επίπεδα, τα οποία, αν μη τι άλλο, θα τους εξασφαλίσουν την επιβίωση. Όσοι πάλι δούλευαν κατά κύριο λόγο με τον τουρισμό και την εστίαση, θα έχουν πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν, ίσως τέτοιες, που, εάν η κρίση συνεχιστεί, δεν θα τους επιτρέψουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


84/100

ΡΑΨΑΝΗ 2018, ΤΣΑΝΤΑΛΗ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Ξινόμαυρο, Σταυρωτό, Κρασάτο

Αλκοολικός τίτλος:  12.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Ραψάνη


Μετά την πρόσφατη δοκιμή και παρουσίαση της Ραψάνης του Τσάνταλη, της εσοδείας 2017, προτείνω σήμερα και την εσοδεία 2018, που μόλις κυκλοφόρησε. Το κρασί του 2018 στέκεται στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο με όλες τις προηγούμενες εσοδείες που έχω δοκιμάσει  την τελευταία δεκαετία. Ένα θεωρητικά απλό κρασί, με βαθυκόκκινο χρώμα και αρκετά πυκνή και δυνατή μύτη, στην οποία τον πρώτο λόγο έχει το φρούτο των τριών γηγενών ποικιλιών από τις οποίες παράγεται. Γευστικά διακρίνεται από ένα μεσαίου όγκου στόμα, με  εξαιρετικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Η Ραψάνη αυτή βρίσκεται σε μια πολύ καλή στιγμή για να καταναλωθεί απολαυστικά, είναι εντούτοις ικανή να ακολουθήσει τον δρόμο μιας τριετούς, το λιγότερο, παλαίωσης στη φιάλη.


Τιμή:  € 7.50

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Διευκρίνιση

Επειδή τα περισσότερα κρασιά, που αξιολογούνται και προτείνονται προς δοκιμή στην ιστοσελίδα αυτή, προέρχονται από τον ελλαδικό αμπελώνα, θεωρώ σκόπιμο να διευκρινίσω ότι οι τιμές πώλησης που αναφέρονται σε κάθε κρασί είναι αυτές της ελλαδικής αγοράς, οι μέσες, κατά προσέγγιση, τιμές της εν Ελλάδι αγοράς κι όχι οι τιμές που συναντάμε στην αγορά της Κύπρου, οι οποίες, για λόγους που προσωπικά δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω, είναι στις πλείστες περιπτώσεις υψηλότερες. Κι αυτό όχι για να αναδείξω απλώς  την ακατανόητη τιμολόγηση στο νησί, αλλά γιατί η εντιμότητα απέναντι στα κρασιά τα ίδια το απαιτεί.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα