Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Η θερμοκρασία στη ζωή μας


Αυτές τις μέρες του τσουχτερού, για τα δεδομένα του νησιού μας, κρύου, όπου σε ζώνει το ψύχος όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, μια και δεν φημιζόμαστε για τις δυνατές μας θερμάνσεις, είχα την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω πόσο ζωτικής σημασίας είναι για τη ζωή και την καθημερινότητά μας ένα πραγματάκι, που πολλοί ίσως το θεωρούμε αμελητέο, το πραγματάκι που λέγεται «θερμοκρασία». Στ’ αλήθεια, πόσο σημαντική είναι η τιμή της για την άνεσή μας, για τη γαλήνη, ίσως και για την ευτυχία μας. Πολύ σημαντική, ακόμη σημαντικότερη όμως είναι για το κρασί. Υπάρχουν τέσσερις κρίσιμες θερμοκρασιακές φάσεις στην πορεία του κρασιού από το αμπέλι έως το τραπέζι μας. Η πρώτη είναι αυτή της οινοποίησης, όπου η θερμοκρασία θα πρέπει να κυμαίνεται εντός κάποιων ορίων, προκειμένου να διατηρηθούν, από τη μια, τα πολύτιμα για τον οίνο αρώματα και, από την άλλη, να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια της οινοποιητικής διαδικασίας. Στην περίπτωση των λευκών κρασιών, ιδανική θερμοκρασία ζύμωσης θεωρείται αυτή που κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην περίπτωση των ερυθρών οι 25 με 28 βαθμοί Κελσίου θεωρούνται το ζητούμενο.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


88/100

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2021, ΚΤΗΜΑ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Μαλαγουζιά

Αλκοολικός τίτλος:  13.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Επανομή


Έχει καταντήσει κοινότοπο να λέμε ότι αυτή είναι η κορυφαία Μαλαγουζιά που παράγεται στην Ελλάδα. Δεν έχει αλλάξει κάτι και, να μαρτυρήσω την πεποίθησή μου, δύσκολα αυτό μπορεί να συμβεί. Η νέα εσοδεία κουβαλάει την ίδια ακριβώς δόξα των προηγούμενων: όλο τον αρωματικό θησαυρό των φρούτων, με κυρίαρχα το αχλάδι, το ροδάκινο, το μήλο, τα κίτρα. Κι όλη εκείνη την απαράμιλλη αρωματική καθαρότητα, αυτή την κρυστάλλινη αίσθηση που αφήνει στη μύτη η οινοποιητική τελειότης. Γευστικά το κρασί είναι πλούσιο,  εκρηκτικό, ζωηρό, χάρη στην ντυμένη στο φρούτο οξύτητά του. Ένα εκπληκτικό λευκό από μια ποικιλία, που χρωστάει τη διάσωση και τη φήμη της στον Ευάγγελο Γεροβασιλείου. Πιείτε την μέσα στην προσεχή τριετία.


Τιμή:  € 15.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Zen Room

Βρέθηκα προ ημερών στο ιαπωνικό εστιατόριο Zen Room, στο έμπα της Λεμεσού, καθώς προσεγγίζουμε από Λευκωσία. Ένα μαγαζί που μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, άρτι ανακαινισμένο, με πάρα πολύ καλό έως εξαιρετικό φαγητό, εξίσου καλό και καθαρό σέρβις, πολύ καλή λίστα κρασιών για όλα τα γούστα κι όλα τα βαλάντια, ένας χώρος άνετος, προσεγμένος σε κάθε του λεπτομέρεια. Το καλύτερο, κατά την άποψή μου, ιαπωνικό εστιατόριο εκτός ξενοδοχειακής εστίασης. Προτείνω ιρλανδικό άνγκους με ποικιλία μανιταριών και σπαράγγια και μια καλή ποικιλία από σούσι. Αξίζει μία επίσκεψη.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα