Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Πού είχαμε μείνει;


Μια βδομάδα και μία μέρα, 8 συναπτές ημέρες δεν βγήκα από τη μάντρα του σπιτιού μου. Κάθισα εδώ πέρα στο τσαρδί μου και μέτρησα τη δυστυχία του κόσμου. Τους νεκρούς στην Ιταλία, τις σορούς στην Ισπανία, στη Μεγάλη Βρετανία, στις ΗΠΑ του Τραμπ. Κάθισα δω στη γωνιά μου κι είδα πώς ένα μόριο πρωτεΐνης μπορεί να ρημάξει τον ντουνιά σε μια στιγμή. Κάθισα δω πέρα στο σπιτικό μου και τρόμαξα που είδα την ανημποριά μας μπρος σε μια τόσο δα αόρατη ύπαρξη, που είδα πόσο αδύναμοι είμαστε, έρμαια του κάθε ιού και της κάθε εγωπάθειάς μας. Πέρασαν οκτώ ημέρες καλλωπισμού του κήπου, καθαριότητας, δουλειών που περίμεναν από καιρό να έρθει η ώρα τους, οκτώ μέρες με τα παιδιά μου αγκαλιά, να παίζω φιδάκι και μονόπολη και τόμπολα στο πάτωμα, πέρασε σε οκτώ ημέρες η ζωή μου όλη, ξανά, από μπροστά μου, από την αρχή-αρχή μέχρι σήμερα που θερίζει ο Covid-19.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


88/100

VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO
2016, POLIZIANO


Ποικιλιακή σύνθεση:  Prugnolo Gentile

Αλκοολικός τίτλος:  14%

Κατηγορία:  Denominazione di Origine Controllata e Garantita


O Prugnolo Gentile, εξαιρετικός κλώνος της ιταλικής ποικιλίας Sangiovese, είναι υπεύθυνος για την παραγωγή αυτού του σπουδαίου κόκκινου βαθιάς παλαίωσης, που παράγεται στην αμπελουργική περιοχή του Montepulciano, στην κεντρική Ιταλία. Πρόκειται για ένα βαθυκόκκινο, σχεδόν μαύρο χρωματικά κρασί, με ιδιαίτερα βαθιά και πυκνή μύτη, σύνθετη και δεκτική μεγάλης εξέλιξης στον χρόνο, στην οποία το πλούσιο φρούτο του κρασιού ανταμώνει με τα μπαχαρικά, το δέρμα, τον ταμπάκο, τη δρυ και άλλα εν γένει αρώματα της ποικιλίας. Γευστικά το κρασί είναι πολύ συμπυκνωμένο, ρωμαλέο, με τανίνες ασυνήθιστης ποιότητας και οξύτητα απολύτως ισορροπημένη. Ένα εξαιρετικότατο κόκκινο ικανό να παλαιώσει για μία εικοσαετία το λιγότερο.


Τιμή:  € 25.00

Διανομή:  La Maison du Vin

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Τσιάκκας Sauvignon 2016

Μετά το Chardonnay του 2016 της οινοποιίας Τσιάκκα, που κρατούσα στην κάβα μου και δοκίμασα προσφάτως, είπα να ανοίξω κι εκείνη τη μοναδική φιάλη του Sauvignon Blanc, που ως πείραμα μάλλον παρά ως πεποίθηση φύλαγα στο κελάρι μου. Κι η έκπληξη και η χαρά μου ήταν μεγάλες, όταν συνειδητοποίησα ότι και αυτό το λευκό της οινοποιίας του Κώστα και της Μαρίνας Τσιάκκια όχι απλώς στέκει, αλλά έχει αποκτήσει μια άλλη διάσταση, πιο μελένια, πιο πυκνή, πιο μεστωμένη, που δεν έχει χάσει ούτε την οξύτητά της ούτε την ισορροπία της.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα