Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Η κρίση της κριτικής


Παιδί των μπέργκερ δεν είμαι. Μεγάλωσα με τα μπιφτέκια της μάνας μου, καθώς, όταν ήμουν ακόμη παιδάκι, αυτά τα φαστφουντάδικα δεν είχαν κυριεύσει ακόμη τον τόπο μας. Παρά τις  καταβολές μου, λοιπόν, είπα να παραγγείλω, μετά από πολλά χρόνια ομολογουμένως, κάποια πολύ προσεγμένα, όπως είχα διαβάσει, χάμπουργκερ από ένα καινούργιο μαγαζί που έχει ανοίξει στο αθηναϊκό κέντρο. Ερχόμουνα, βλέπετε, από τη θάλασσα κι η ώρα είχε πάει εννέα και μισή, δεν είχα τον χρόνο να επιδοθώ εις τη μαγειρική, παρότι εδώ, στο κλεινόν άστυ, πολλοί αυτόχθονες δεν τρώνε αν ο δείκτης δεν πάει στις 11. Να μην τα πολυλογώ. Τα μπέργκερ έφθασαν, 10 περίπου ευρώ το άτομο για το απλό μπέργκερ, μικρού μεγέθους, με μια δράκα πατάτες. Δεν ήταν αυτό που ανέμενα, δεν ανταποκρίνονταν στα όσα διθυραμβικά είχα διαβάσει σε σοβαρό, κατά τα άλλα, έντυπο της χώρας. Μπλα, μπλα, μπλα… Λόγια του αέρα, λόγια υπερβολικά, λόγια με το τσουβάλι, εκπεφρασμένα κατά τρόπο μάλλον άκριτο, απροβλημάτιστο, αβασάνιστο, άστοχες κρίσεις ενός ανθρώπου που είτε δεν είναι εις θέσιν να κρίνει είτε δεν έχει το κουράγιο να κρίνει όπως πρέπει είτε δεν του παραχωρείται, από το έντυπο, το δικαίωμα στην αυστηρή πλην όμως εποικοδομητική και χρήσιμη για τον αναγνώστη κριτική.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


86/100

ΔΑΦΝΙΟΣ 2018, ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Λιάτικο

Αλκοολικός τίτλος:  13.5%

Κατηγορία:  Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Δαφνές


Το Λιάτικο του Δουλουφάκη είναι ένα από τα ελάχιστα μονοποικιλιακά κρασιά της ποικιλίας, που μπορεί να συναντήσει κανείς στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου. Δεν είναι γνωστή ποικιλία το Λιάτικο, ούτε μοδάτη ούτε ζηλευτή, παρά ταύτα, το κόκκινο αυτό είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κρασιού, που σίγουρα θα γοητεύσει και που σίγουρα προσφέρεται σε μια εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, από τις κορυφαίες και τις πολύ λίγες, βεβαίως, που συναντάει κανείς στην Ελλάδα. Ιδιαίτερος αρωματικός χαρακτήρας, στόμα μεσαίου όγκου, με στρογγυλές και φιλικές τανίνες, ισορροπία γεύσης και πολύπλοκο στιλ. Ένα όμορφο κόκκινο, που θα γίνει ακόμη καλύτερο σε μία πενταετία από τώρα, παρότι τη δεκαετία παλαίωσης την έχει εύκολα.


Τιμή:  € 8.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Cabernet-Merlot 2010, Κτήμα Αργυρίδη

Δοκίμασα μόλις χθες την τελευταία φιάλη του Cabernet-Merlot της εσοδείας 2010, του Κτήματος Αργυρίδη στη Βάσα Κοιλανίου, που διατηρούσα στην κάβα μου. Παρά τα έντεκα έτη που κουβαλά στην πλάτη του και την πρόδηλη ωριμότητά του, το κρασί δείχνει να έχει ακόμη αντοχές να κρατήσει στον χρόνο. Δεν χρειάζεται, όμως, καθώς έχει πιστεύω πιάσει το ποιοτικό του βέλτιστο κι έχει καταστεί σαφώς μαλακότερο, πολυπλοκότερο και αρμονικότερο, χωρίς να έχει απολέσει τη ρώμη και την έντασή του.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα