Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.


English Section


»

Articles

»

Cyprus Wineries

»

Map

Το παραμύθι της ανεργίας


Η Κύπρος, ως γνωστόν, αποτελεί τουριστικό προορισμό. Είναι επίσης γνωστό ότι ως χώρα, αν μπορεί να ονομάζεται τέτοια, δεν παράγει σχεδόν τίποτα. Ελκύει μόνο τουρίστες. Τώρα για ποιον λόγο έρχονται όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι στον τόπο μας, τουλάχιστον για τον γράφοντα, αποτελεί μέγα μυστήριο. Εφέτος, η χώρα τουριστικά πήρε τα πάνω της. Στη γειτονική Τουρκία υπάρχει αστάθεια και κάθε τρεις και λίγο σημειώνεται και μία έκρηξη σε πολυσύχναστη περιοχή, στη Συρία η τραγωδία εκτυλίσσεται ακάθεκτη, τέλος πάντων, οι συγκυρίες έχουν ευνοήσει το μικρό μας νησί και η σεζόν προδιαγράφεται λαμπρή. Οι ξενοδόχοι έχουν ενθουσιαστεί και έχουν βαρέσει τις τιμές αλύπητα. Της ευκαιριακής πολιτικής οι πλείστοι, σου λέει, τώρα που γύρισε πάνω μας, βαράτε αλύπητα! Και σηκώνεις το τηλέφωνο να πας ένα Σαββατοκύριακο με τη φαμίλια στη Λεμεσό ή στην Πάφο, σε ένα από τα καλά μας ξενοδοχεία, και ακούς κάτι τρακοσάρια το βράδυ το λιγότερο! Άντε τώρα βγες από μέσα.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


88/100

EVANGELO 2013, ΚΤΗΜΑ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Ποικιλιακή σύνθεση:  Syrah, Viognier

Αλκοολικός τίτλος:  14.5%

Κατηγορία:  Ποικιλιακός Οίνος


Προ μερικών ημερών είχα τη σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσω τα μεγάλα Côte-Rôtie του Marcel Guigal. Τα La-La-La, όπως είναι διεθνώς γνωστά, κρασιά που φημίζονται για την ασυνήθιστα υψηλή ποιότητά τους, αλλά και για τις απύθμενες δυνατότητες παλαίωσης που διαθέτουν. Λίγες ημέρες μετά δοκιμάζω το Evangelo, που παράγεται από το ίδιο χαρμάνι (92% Syrah, 8% Viognier), μια ελλαδική πρόταση συνοινοποίησης των δύο αυτών γαλλικών ποικιλιών. Κανονικά η σύγκριση θα έπρεπε να είναι συντριπτική σε βάρος του ελλαδικού οίνου, έλα όμως που δεν είναι, μια και ο επανομίτικος οίνος αντέχει στη σύγκριση, χωρίς, εννοείται, να διαθέτει τον αστείρευτο πλούτο των δημιουργημάτων του Guigal. Το Evangelo του 2013 ακυρώνει τελείως όποιες ενστάσεις μπορεί κανείς να εγείρει για το σκόπιμο της δημιουργίας του, καθώς αποτελεί, μαζί με τον Επιλεγμένο Οίνο Νεμέα του Παρπαρούση, το κομψότερο, μαλακότερο, πιο ραφινέ και βελούδινο κόκκινο της ελληνικής γης. Πιείτε το μέχρι το 2030.


Τιμή:  € 35.00

Διανομή:  Το Διονύσιον

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Γιορτή στου Βλασίδη!

 

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 17:00, το οινοποιείο Βλασίδη στο Κοιλάνι γιορτάζει τη διαδρομή του στον κόσμο του κρασιού και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για δύο ημέρες γεμάτες βιωματικές δράσεις και εκπλήξεις. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κυνήγι οινοθησαυρού, μπουφέ με ποικιλία εδεσμάτων και δοκιμή του νέου κρασιού του οινοποιείου, Merlot Vlassides. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο τηλέφωνο 99441574, στον κ. Σοφοκλή Βλασίδη.

 

 

 

 

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα