Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
Cyprus Wine Pages

Βιβλία


Ανακαλύπτω το Κρασί (2η έκδοση σκληρόδετη)

Εκδόσεις Μεταίχμιο

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and rated

Παραγωγή Κρασιού στην Κύπρο

Οινοποίηση λευκού κρασιού στην Κυπερούντα.

Το πεύκο που προδόθηκε


Είναι έξι και σαράντα λεπτά το πρωί και μπαίνω στο αμάξι να κινήσω για τη Λάρνακα. Έξω από την οικία μου έχουν σταθμεύσει ανυψωτικά, φορτηγά, διπλοκάμπινα. Αγουροξυπνημένοι εργάτες ακονίζουν τις λάμες τους, γκαζώνουν τα πριόνια τους, κινούμενοι δίχως ίχνος εντροπής, δίχως στάλα δισταγμού προς το πενηνταετές πεύκο, που μισό αιώνα στέκει αγέρωχο στο παρακείμενο της οικίας μου οικόπεδο. Ερίζωσε βαθιά στα σωθικά της γης, άπλωσε τα χοντρά κλαριά του, υψώθηκε περήφανο στον θαμπό ουρανό της Λευκωσίας, κόβοντας με το πράσινό του τον ορίζοντα. Θυμάμαι, παιδάκι όντας, του Δημοτικού, έτρεχα κάθε τόσο στη σκιά του πεύκου να μαζέψω τα πινόλια που έπεφταν από τα κουκουνάρια. Με τι χαρά τα τσάκιζα με την πρώτη πέτρα που έβρισκα γύρω, με τι χαρά τα ξεφλούδιζα και τα γευόμουνα σαν ένα αληθινό κι απρόσμενο δώρο της πλάσης. Όλος αυτός ο παιδικός νόστος πέρασε γρήγορα, ξαφνικά από το μυαλό μου, όλες αυτές οι αναμνήσεις ζωντάνεψαν, προτού τις ακρωτηριάσει ο αποκρουστικός βόμβος του αλυσοπρίονου.

περισσότερα...

» Πρόσφατα Άρθρα...


Αξιολογήσεις Κρασιών


Εν Τάχει


85/100

ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΗΣ ORGANIC
ΞΥΝΙΣΤΕΡΙ 2019


Ποικιλιακή σύνθεση:  Ξυνιστέρι

Αλκοολικός τίτλος:  12%

Κατηγορία:  Τοπικός Οίνος Πάφου


Είναι γνωστό ότι ο αεικίνητος Άγγελος Τσαγγαρίδης ειδικεύεται στα κρασιά πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας. Στη σειρά, λοιπόν, των βιολογικών κρασιών του ήρθε να προστεθεί το Ξυνιστέρι, ήταν, άλλωστε, μια απουσία. Το δοκίμασα προ ημερών και μου έκανε εντύπωση η λεπτότητά του. Έχει μια ήρεμη ευγένεια αυτό το λευκό, μια καθαρότητα και μια λεπτή παρουσία. Φρουτώδες, με μια ωραία οξύτητα και μια αλκοόλη που δεν υπερβάλλει, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είναι μια νότα δροσιάς απέναντι στον καύσωνα που ακόμη μας πλήττει, ένα ιδεώδες λευκό για γεύσεις της θάλασσας και όχι μόνο. Πιείτε το μέσα στην προσεχή διετία, αν και προσωπικώς το προτιμώ όσο είναι φρέσκο και σφριγηλό.


Τιμή:  € 8.00

Πρόσφατες Αξιολογήσεις...
Βαθμολογία
1-59Κακό
60-69Μέτριο
70-79Καλό
80-84Πολύ Καλό
85-89Εξαιρετικό
90-94Μεγάλο
95-100Κορυφαίο

Το ψηφιακό αποτύπωμα
των ελλαδικών οινοποιείων

Σε μια εποχή που ευνοεί, ελέω κορωνοϊού, την ψηφιακή επικοινωνία και το ψηφιακό εμπόριο, μία πρόσφατη έρευνα ανάμεσα σε 255 ελλαδικά οινοποιεία κατέδειξε ότι οι παραγωγοί της Ελλάδος ουδόλως υστερούν στο τεχνολογικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις 255 οινοποιίες που συμμετέχουν στην έρευνα οι 242 εξ αυτών διαθέτουν εταιρική ιστοσελίδα, οι 226 είναι εγγεγραμμένες στο γνωστό Facebook, οι 186 διατηρούν σελίδα στο Instagram και 247 βρίσκονται στη διεθνή οινική πλατφόρμα Vivino, όπου καταναλωτές και άνθρωποι του οινικού κλάδου σχολιάζουν και βαθμολογούν κρασιά.

Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα