Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023
Cyprus Wine Pages

Εν Τάχει10η Έκθεση Ομίλου Οινοφίλων Αμμοχώστου

Μετά από 3 χρόνια αναγκαστικής απουσίας, ένεκα κορωνοϊού, ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου διοργανώνει την 10η Έκθεση-Παρουσίαση Κυπριακών Κρασιών. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην αίθουσα ''ΛΑΞΙΑ'' στο Παραλίμνι, το Σάββατο, 8 Απριλίου 2023. Η φετινή έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Παγκύπριου Διαγωνισμού Κρασιού. Συμμετέχουν 34 οινοποιεία. Ωράριο: 18:00 μέχρι 22:00. Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στον κύριο Λευτέρη Θεοδώρου, τηλ.: 99451360.

11/01/2023

Το κρίσιμο ερώτημα

Όταν πρόκειται να αξιολογήσουμε ένα εστιατόριο, μπορούμε να πούμε πολλά και διάφορα. Για την ποιότητα του φαγητού, για την οινική παιδεία, για το επίπεδο της εξυπηρέτησης, για την ατμόσφαιρα, την καθαριότητα και άλλα πολλά, ωστόσο, το καίριο και το πλέον κρίσιμο όλων ερώτημα είναι ένα: θέλω να ξαναπάω; Εάν ναι, το μαγαζί έχει πετύχει, εάν όχι, κάτι δεν πάει καλά και οφείλει να το βρει και να δει πώς θα το διορθώσει, προτού είναι αργά.

20/11/2022

Λευκάδα 2015, Βασιλικό

Μία τριετία μετά την πρώτη δοκιμή της Λευκάδας 2015, της οινοποιίας Βασιλικό στον Κάθικα της επαρχίας Πάφου, ξαναδοκίμασα το κρασί, το οποίο είναι ανέλπιστα νέο και ικανό να βαδίσει για άλλη μία δεκαετία άφοβα στον χρόνο. Ένα βαθυκόκκινο κρασί, με πλούσια μύτη, στην οποία είναι εμφανείς οι νότες ευγένειας, σ’ ένα αρωματικό σύνολο φρουτώδες και ταυτόχρονα ανθώδες, πυκνό και στρωτό, ενώ γευστικά η Λευκάδα του 2015 προκαλεί εντύπωση με τον πλούτο της, τις πολύ καλές της τανίνες και την άριστή της ισορροπία.

14/11/2022

Ικαριώτισσα Ale

Δοκίμασα μόλις ψες μία άγνωστη εις εμέ μπίρα, την Ικαριώτισσα, καμωμένη σε ένα μικρούλη ζυθοποιείο, που εγκαινιάστηκε πριν από 4-5 χρόνια στη νήσο της μακροζωίας, την Ικαρία. Η Ale, που δοκίμασα, σε φιάλη των 330 ml, με 5 βαθμούς αλκοόλης, είναι μία μπίρα με εξαιρετικά φίνα αρώματα βοτάνων και χόρτων, εκφραστική γευστικά και πάνω απ’ όλα ιδιαίτερη, καθώς δεν μοιάζει με καμία από τις μπίρες που έχω έως τώρα δοκιμάσει, χωρίς, ωστόσο, να είναι εξεζητημένη οργανοληπτικά.

21/07/2022

Εστιατόριο Αλεξάνδρα

Έρχομαι από το εστιατόριο Αλεξάνδρα, που στέκει υπερυψωμένο και όμορφο σε μία παράλληλη οδό της λεωφόρου Αλεξάνδρας στη Νεάπολη Εξαρχείων της Αθήνας. Κάθισα κάτω από τον πυκνό κισσό, σε μια παχιά σκιά που σε ησύχαζε. Είχε δε ένα αεράκι που σε δρόσιζε, χαρά Θεού! Ο μουσακάς ο καλύτερος που έχω δοκιμάσει, το ζεστό ψωμί κορυφαίο, τα κεφτεδάκια νόστιμα, οι πατατούλες φρέσκες, τα μπριζολάκια καλά, αλλά ολίγον, πολύ ολίγον βαρυψημένα, οι δε τιμές λογικές. Πάντως, το μέρος συστήνεται χωρίς επιφυλάξεις.

09/07/2022

Σουβλάκια Χριστοφής

Έχω διαβάσει πολλούς και διάφορους, δεξιά και αριστερά, σχετικά με τα καλύτερα σουβλάκια στο νησί. Ουδείς επαΐων έγραψε μία έστω αράδα για τον Χριστοφή στην Αθηαίνου. Αυτός κάνει το καλύτερο σουβλάκι στην Κύπρο! Ένα πολύ απλό μέρος, που κινείται μεταξύ μιας ταβέρνας με τα απολύτως βασικά και ενός χώρου που ετοιμάζει σουβλάκι για το σπίτι. Το σουβλάκι του από διαλεχτό, αθηαινίτικης εκτροφής κρέας, είναι ζουμερό και μαλακό, δίχως κόλπα, είναι απλώς το νοστιμότερο που έχω ποτέ δοκιμάσει. Τώρα για τα Κατεχόμενα, δεν ξέρω, ρωτήστε τους «προοδευτικούς» που πάνε, κάτι θα έχουν να σας συστήσουν.

06/06/2022

Septem Mylos 1888

Ο παλιός οικογενειακός νερόμυλος του 1888 δίδει το όνομά του σε αυτή τη διαφοροποιημένη μπίρα τύπου lager της μικροζυθοποιίας Septem στην Εύβοια. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή, μη παστεριωμένη, φιλτραρισμένη μπίρα με έντονο το αρωματικό στοιχείο (κυρίως κίτρα), που δεν γίνεται κουραστική, ούτε δήθεν. Με πλούσιο και συμπαγή αφρό, μεγάλη αρωματική διάρκεια και συγκρατημένη αλκοόλη (4,6%), η οποία προσφέρεται σε λογική τιμή σε φιάλη του μισού λίτρου. Αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσετε.

15/05/2022

Ύπαιθρος καλεί…

Η κυπριακή ύπαιθρος, όσο κι αν την έχουμε βιάσει, όσο κι αν την έχουμε εγκαταλείψει, εξακολουθεί, ειδικά τώρα που είναι ακόμη άνοιξη, να είναι όμορφη και να σε καλεί κοντά της. Ωστόσο, όταν αρχίζει κανείς να σκέφτεται μια εξόρμηση στο βουνό, εκεί ξεκινάνε τα δύσκολα, καθώς δεν βρίσκεται εύκολα μία, μικρή έστω, ταβέρνα που να λειτουργεί με μεράκι, γνώση και στοιχειώδη οινική παιδεία. Έχουμε μεγάλη ανάγκη τέτοιες μικρές οάσεις στον τόπο μας και κάποια στιγμή θα πρέπει να τολμήσουν κάποιοι…

11/05/2022

Ξυνιστέρι Single Vineyard 2018, Βασιλικό

Δοκίμασα το Ξυνιστέρι Single Vineyard της εσοδείας 2018, που διατηρούσα στην κάβα μου, προκειμένου να δω την εξέλιξη του κρασιού και έμεινα πραγματικά έκπληκτος από την παγκοσμίου κλάσης ποιότητά του.  Ένα λευκό που ωρίμασε χωρίς να έχει ωριμάσει, καθώς διατηρεί τη δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης που αγγίζει συνολικά τη δεκαετία, πυκνό, με ισορροπημένη αλκοόλη (13%), με μεταλλικότητα και φρούτο που κρατάει γερά. Και να, το Ξυνιστέρι, που αίφνης βάζει κάτω ακόμη και τα Chablis!

20/03/2022

Riesling Grand Cru Sommerberg 2003, Domaine Schoffit

Μία σχεδόν εικοσαετία μετά τον τρύγο απέσπασα από την κάβα μου αυτό το Riesling της ποιοτικής βαθμίδας Grand Cru από την γκάμα κρασιών ενός εκ των κορυφαίων παραγωγών της Αλσατίας, του Domaine Schoffit. Θαύμασα την κατάσταση στην οποία το κρασί βρισκόταν, χρυσοποίκιλτο στην όψη και λαμπερό, πολυδαίδαλο αρωματικά, συνάμα πυκνό και ρωμαλέο, χανόσουν στις ευωδίες του. Παχύ γευστικά, με την οξύτητα να ορθώνει το ανάστημά της και την επίγευση να μη λέει να εγκαταλείψει τη σκηνή. Μία μυσταγωγία!

05/02/2022


Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα