Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση:
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023
Cyprus Wine Pages

Εν ΤάχειΛευκάδα 2016, Βασιλικό

Δοκίμασα προ ημερών μία φιάλη της Λευκάδας, από την εσοδεία του 2016, του οινοποιείου Βασιλικό στον Κάθικα. Το κρασί δεν με εξέπληξε μόνο με τη φινέτσα, το φρούτο, τη συμπύκνωση και την πολυπλοκότητά του, αλλά και για το πόσο νέο έδειχνε και πόσο ικανό να συνεχίσει να βαδίζει ανενόχλητο στον χρόνο, εξελισσόμενο και βελτιούμενο διαρκώς. Με χαμηλό σχετικά αλκοολικό τίτλο και μία πραγματικά ασυνήθιστη για τα τοπικά δεδομένα αρωματική και γευστική ισορροπία.

17/11/2023

Puesta

Στο Puesta Oyster Bar & Grill, στη Λεμεσό των πύργων και των οραματιστών δημάρχων, βρέθηκα χθες, να δοκιμάσω για πρώτη φορά τα πιάτα ενός μαγαζιού για το οποίο είχα ακούσει πολλά. Ένα εστιατόριο επάνω στη θάλασσα, με πραγματικά όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, καλή εξυπηρέτηση και ικανοποιητική κουζίνα, η οποία φθάνει έως το σημείο να μην απογοητεύσει, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Η κάβα αρκετά πλούσια και οι τιμές λογικές για τα δεδομένα της πόλης.

17/10/2023

 

Οι 10 μεγαλύτεροι εισαγωγείς αφρωδών οίνων

 

Τα αφρώδη κρασιά αποτελούν μία συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία στο διεθνές εμπόριο οίνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του UN Comtrade, οι 10 μεγαλύτεροι εισαγωγείς παγκοσμίως, για το 2022, οι οποίοι απορροφούν το 73% του συνολικού διεθνούς εμπορίου, είναι, κατά σειρά, οι εξής: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Βέλγιο, Αυστραλία, Σουηδία, Καναδάς.

14/09/2023

Prac.Sitele

Στην Πραξιτέλους 7, στο αθηναϊκό κέντρο, άνοιξε ένα ιταλικό εστιατόριο, ονόματι Prac.Sitele, από παράφραση, προφανώς, του ελληνικού ονόματος της οδού. Το επισκέφθηκα προ ημερών. Ένα πολύ ατμοσφαιρικό μαγαζί, που σου δίδει αμέσως την αίσθηση της καθαριότητας και της πολυτέλειας, με πολύ καλό φαγητό (εξαιρετική πίτσα, ενδιαφέρουσες σαλάτες, ωραία ζυμαρικά), αποδεκτές τιμές και πολύ ικανοποιητική εξυπηρέτηση. Αξίζει, πάντως, μία επίσκεψη.

12/08/2023

Μαύρος γάτος

Στο Παγκράτι στέκει εδώ και 20 χρόνια η ταβέρνα Μαύρος Γάτος, εκεί, στην όμορφη και πράσινη πλατεία Προσκόπων, όπου καθημερινά σερβίρει κατά κύριο λόγο κρέας, το οποίο δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο, καθώς τα παϊδάκια και οι μπριζόλες,  μα και το σουβλάκι, δύσκολα βρίσκουν αντίπαλο στο κλεινόν άστυ. Κεφάλαιο για το μαγαζί αποτελεί ο γαμπρός του ιδρυτή, ο Γιάννης, που με εξέπληξε με τις γνώσεις και το μεράκι του για το κρασί, μα και για την πλούσια γκάμα των οίνων του χώρου, οι οποίοι προσφέρονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές για εστιατόριο.

06/07/2023

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση κρασιού

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2022, οι δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση κρασιού παγκοσμίως είναι, κατά σειρά, οι εξής: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ισπανία, Κίνα, Αργεντινή, Πορτογαλία. Όπως βλέπετε, οι άλλοτε πρώτες σε κατανάλωση κρασιού χώρες, Γαλλία και Ιταλία, έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία. Κέρδισαν, εντούτοις, πολύ περισσότερα σε επίπεδο εσόδων από τις εξαγωγές.

02/07/2023

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην αύξηση των εξαγωγών η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, για το έτος 2022, σχετικά με τις εξαγωγές κρασιού των 10 χωρών με τη μεγαλύτερη παραγωγή κρασιού στην Ευρώπη, η Ελλάδα κατακτά την πρώτη θέση στον ρυθμό ανάπτυξης της αξίας των εξαγωγών μεταξύ των 10 χωρών, με αύξηση 16,8% στην αξία, σε σύγκριση με το 2021. Μία μεγάλη επιτυχία για τον ελλαδικό αμπελώνα και μία δικαίωση των προσπαθειών των οινοποιών της χώρας. Ελπίζουμε να έπεται και η ανάλογη συνέχεια.

06/04/2023

 

 

 

10η Έκθεση Ομίλου Οινοφίλων Αμμοχώστου

 

Μετά από 3 χρόνια αναγκαστικής απουσίας, ένεκα κορωνοϊού, ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου διοργανώνει την 10η Έκθεση-Παρουσίαση Κυπριακών Κρασιών. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην αίθουσα ''ΛΑΞΙΑ'' στο Παραλίμνι, το Σάββατο, 8 Απριλίου 2023. Η φετινή έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Παγκύπριου Διαγωνισμού Κρασιού. Συμμετέχουν 34 οινοποιεία. Ωράριο: 18:00 μέχρι 22:00. Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στον κύριο Λευτέρη Θεοδώρου, τηλ.: 99451360.

11/03/2023

Το κρίσιμο ερώτημα

Όταν πρόκειται να αξιολογήσουμε ένα εστιατόριο, μπορούμε να πούμε πολλά και διάφορα. Για την ποιότητα του φαγητού, για την οινική παιδεία, για το επίπεδο της εξυπηρέτησης, για την ατμόσφαιρα, την καθαριότητα και άλλα πολλά, ωστόσο, το καίριο και το πλέον κρίσιμο όλων ερώτημα είναι ένα: θέλω να ξαναπάω; Εάν ναι, το μαγαζί έχει πετύχει, εάν όχι, κάτι δεν πάει καλά και οφείλει να το βρει και να δει πώς θα το διορθώσει, προτού είναι αργά.

20/11/2022

Λευκάδα 2015, Βασιλικό

Μία τριετία μετά την πρώτη δοκιμή της Λευκάδας 2015, της οινοποιίας Βασιλικό στον Κάθικα της επαρχίας Πάφου, ξαναδοκίμασα το κρασί, το οποίο είναι ανέλπιστα νέο και ικανό να βαδίσει για άλλη μία δεκαετία άφοβα στον χρόνο. Ένα βαθυκόκκινο κρασί, με πλούσια μύτη, στην οποία είναι εμφανείς οι νότες ευγένειας, σ’ ένα αρωματικό σύνολο φρουτώδες και ταυτόχρονα ανθώδες, πυκνό και στρωτό, ενώ γευστικά η Λευκάδα του 2015 προκαλεί εντύπωση με τον πλούτο της, τις πολύ καλές της τανίνες και την άριστή της ισορροπία.

14/11/2022


Οίνου Συμβουλευτική Πάνω  |  Πίσω  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα