πίσω | τύπωσε

Οινικός Οδηγός 2007-2008

Δοκιμάζει και βαθμολογεί τα 100 καλύτερα κρασιά της Κυπριακής ΑγοράςΟ Οδηγός που δοκιμάζει και βαθμολογεί ανά διετία τα καλύτερα κρασιά, που κυκλοφορούν στην οιναγορά της Κύπρου. Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται βασικές πληροφορίες που αφορούν στο πώς δοκιμάζουμε το κρασί, τις ποικιλίες οιναμπέλου, την κάβα, τα ποτήρια, το δρύινο βαρέλι, τις καράφες και τη μετάγγιση, τα ανοιχτήρια, το σωστό άνοιγμα και σερβίρισμα, την αρμονία κρασιού και φαγητού, την ανάγνωση της ετικέτας κ.ά.

 

Στη δεύτερη ενότητα αξιολογούνται και παρουσιάζονται τα 10 καλύτερα οινοποιεία της χώρας, ενώ στην τρίτη περιλαμβάνονται τα 20 καλύτερα κυπριακά κρασιά. Στην τέταρτη ενότητα παρουσιάζονται τα 100 καλύτερα εισαγόμενα κρασιά.

 

Όλα τα κρασιά βαθμολογούνται με βάση την εκατοντάβαθμη κλίμακα. Οι ποικιλίες από τις οποίες οινοποιούνται, ο αλκοολικός τίτλος, η ικανότητα παλαίωσής τους, η σχέση ποιότητας-τιμής που διαθέτουν, η φωτογραφία της φιάλης και πολλά άλλα συγκαταλέγονται στα στοιχεία που αφορούν στα κρασιά του Οινικού Οδηγού.

 

  • Εξαντλημένο

© Copyright - Cyprus Wine Pages, Γιάννος Κωνσταντίνου
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω | τύπωσε