πίσω | τύπωσε

The Cyprus Wine Guide

The best Cyprus wines, tasted, assessed and ratedΤο βιβλίο “The Cyprus Wine Guide” επιχειρεί να δώσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για το κυπριακό κρασί. Χωρισμένο σε τέσσερις θεματικές ενότητες, καταπιάνεται αρχικώς με τις ποικιλίες οιναμπέλου – ντόπιες και ξένες – που φύονται στο νησί. Στη δεύτερη ενότητα, που είναι και η μεγαλύτερη του βιβλίου, παρουσιάζονται τα 26 καλύτερα οινοποιεία της Κύπρου, με πολλές πληροφορίες, αυθεντικό φωτογραφικό υλικό και περιεκτικά κείμενα. Όλα τα κρασιά αξιολογούνται από τον συγγραφέα, έτσι, μπορείτε να βρείτε το “Best Wine”, αλλά και τα “Recommended Wines” κάθε οινοποιείου, που βαθμολογούνται με τη χρήση μιας κλίμακας 5 αστεριών. Οι δύο τελευταίες ενότητες είναι αφιερωμένες στην Κουμανδαρία, το ονομαστό γλυκό κρασί, και τη Ζιβανία, το απόσταγμα της Κύπρου. Και στις δύο περιπτώσεις παρουσιάζεται η πορεία των προϊόντων, μέσω ιστορικών αναφορών που συνδέονται άρρηκτα με αυτά, η τεχνική παρασκευής τους, τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, η θέση τους στο τραπέζι και οι ιδιαιτερότητες που σχετίζονται με το σερβίρισμα και, εν τέλει, την απόλαυσή τους.

 

Η έκδοση αριθμεί 182 έγχρωμες σελίδες μεγέθους Α5 και διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και πίνακες, που ευκολύνουν την ανάγνωση και κατανόηση των στοιχείων που παρουσιάζονται.

 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ

Το βιβλίο έχει βραβευτεί στον μεγαλύτερο διαγωνισμό βιβλίων γεύσης στον κόσμο, Gourmand World Cookbook Awards, ως ο καλύτερος οδηγός κρασιών παγκοσμίως, λαμβάνοντας τον τίτλο: “Best Wine Guide in the World 2006”. Έχει επίσης τιμηθεί στο London Book Fair, καθώς ήταν το μοναδικό βιβλίο κρασιού που επιλέγηκε για να κοσμεί το εστιατόριο Leith’s κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 

  • Εξαντλημένο

© Copyright - Cyprus Wine Pages, Γιάννος Κωνσταντίνου
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω | τύπωσε