πίσω | τύπωσε

Έχουμε γούστο!Σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων ιατρών είμεθα αλκοολικοί. Πίνουμε, βλέπετε,  καθημερινά κρασί με τη σύζυγό μου στο σπίτι και με τους φίλους που ενίοτε κοσμούν το τραπέζι και τον βίο μας. «Σκληρά» δεν πίνουμε, ουίσκι, βότκες, ρούμια και άλλα τινά, δεν καταναλώνουμε. Πού και πού καμιά μπιρίτσα, ειδικώς το καλοκαιράκι, συνήθως το μεσημέρι όπου η ζέστη την επιβάλλει. Αναψυκτικά στην οικία μας δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, τυποποιημένοι και συμπυκνωμένοι χυμοί ομοίως, ενίοτε κάνα-δυο φυσικοί χυμοί στέκουν στην πόρτα του ψυγείου. Αυτά είναι τα ποτά μας.

 

Όταν, βεβαίως, λέγω ότι πίνουμε καθημερινώς κρασί, δεν εννοώ ότι πίνουμε από πρωίας μέχρι νυχτός, αλλά ότι απολαμβάνουμε αυτό το δώρο της πλάσης κατά την ώρα του δείπνου και μόνο, δυο-τρία ποτηράκια το πολύ, με το φαγητό, αργά και ράθυμα, μέχρι που να πέσουν τα μεσάνυχτα και μαζί τα βλέφαρά μας. Διά μερικούς, όμως, είμεθα αλκοολικοί! Συνήθως, αυτοί που μας αποκαλούν αλκοολικούς επειδή πίνουμε κάνα ποτηράκι είναι κάτι στεγνοί και βαριεστημένοι από τη ζωή τους τύποι, που έχουν χάσει σχεδόν κάθε ενδιαφέρον να ζήσουν, να γλεντήσουν, να φωνάξουν, να γελάσουν, να φλερτάρουν, να ερωτευτούν, να ταρακουνήσουν λίγο τα λιμνάζοντα νερά μέσα στα οποία βρίσκονται. Όλοι αυτοί οι τύποι που θεωρούν αλκοολισμό την καθημερινή κατανάλωση κρασιού, τη λελογισμένη εννοώ, είμαι βέβαιος ότι ενοχλούνται που βλέπουν τους άλλους να περνούν καλά, ζηλεύουν που κάποιοι συνάνθρωποί τους έχουν το κέφι και τη διάθεση να ανοίξουν μία φιάλη κρασιού και να απολαύσουν το, κατά τον Πλάτωνα, πολυτιμότερο δώρο που έχει χαρίσει ο Θεός στον άνθρωπο.

 

Μπλέξαμε! Από τη μια διάφοροι μίζεροι να θεωρούν έξη την υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού, από την άλλη διάφοροι πανεπιστήμονες να θέλουν να μας φοράνε μάσκες και τεστ κάθε τρεις και λίγο γιατί τρέμουν μπας και χάσουν τη θέση τους στα τηλεπαράθυρα της νήσου, έχουμε και τον αρχομανή τον Πούτιν που αναστάτωσε την οικουμένη όλη και τους αληταράδες τους αμερικανούς να ρίχνουν διαρκώς λάδι στη φωτιά εκμεταλλευόμενοι την παλαβομάρα του Ζελένσκι, έχουμε και τους διάφορους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και βαράνε αλύπητα τις τιμές, ευκαιρίας δοθείσης, μα και τον Μητσοτάκη να χαριεντίζεται που ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 751 ευρώ, τελικώς, έχουμε γούστο ρε παιδιά, δεν έχουμε;

© Copyright - Cyprus Wine Pages, Γιάννος Κωνσταντίνου
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω | τύπωσε